Pääkirjoitukset Keski-Häme

Sykettä Lammille pitäjänkokouksista

Esa Joensuu on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Viime torstaina kokoontui Turvantalolla vapaamuotoinen pitäjänkokous pitkän tauon jälkeen. Paikalle saapuneiden runsas lukumäärä on erinomainen asia ja todistaa, että Lammilla on asioita, joihin pitää puuttua ja joita pitää viedä eteenpäin ja että nämä asiat koetaan tärkeiksi. Koolle kutsumisesta saamme kiittää Timo Myyryläistä, joka näki hetken tärkeäksi juuri nyt, kun kaupungin budjettia laaditaan ja kaupungilla on Lammin lukion jatko harkinnassa.

Tämän vuoden tammikuussa pidettiin kaupungin kehittämisyhtiön Linnan Kehitys Oy:n starttitapahtuma Sykettä Lammille -hankkeelle. Senkin tavoitteena on yhteistyössä kaivaa esiin ideoita, joilla Lammi saadaan kiinnostavammaksi asuin-, työpaikka- sekä vierailu- ja matkailualueena. Enemmän ihmisiä, enemmän palveluita ja niiden asiakkaita, myös enemmän työpaikkoja, näin kuvattiin silloin hankkeen tarkoitusta.

Sykettä Lammille -avauksessa tammikuussa todettiin myös, että startin jälkeen tulee hetken suvantovaihe ja varsinaisesti asiat alkavat tapahtua tämän valmisteluvaiheen jälkeen. Hankkeen vetäjä Pia Niemikotka ilmoittikin nyt pitäjänkokouksessa, että hänellä on tästä eteenpäin jo yksi työpäivä viikossa varattuna Lammin hankkeen eteenpäin viemiseen. Voimme siis odottaa Syke-hankkeenkin pääsevän pian täyteen vauhtiin.

Lammin uudelleen käynnistetyt pitäjänkokoukset eivät ole vielä organisoituneet eivätkä vakiintuneet. Ensimmäisessä kokouksessa puheenvuoroja jakoi Timo Myyryläinen kokoonkutsujan ominaisuudessa. Koska Sykettä Lammille -hanke on organisoitu Linnan Kehityksen kautta, ja käsiteltävät asiat ovat oletettavasti pitkälti samoja kuin pitäjänkokouksissa, pitäisikin mielestäni tämä tilanne nyt yhdistää niin, että pitäjänkokouksista tulee osa Sykettä Lammille -hanketta.

Sellainenkin seikka on tärkeä ottaa huomioon, että lammilaiset valtuutetut ja lautakuntien jäsenet pystyvät kaupungin kokousrytmin puolesta osallistumaan pitäjänkokouksiin. Pitäjien valtuutetuthan ovat myös pitäneet keskinäisiä kokoontumisia ja pohtineet pitäjille tärkeiden asioiden eteenpäin vientiä valtuustossa. Jopa pitäjänkokousten kokouspäivien valintakin on siten tärkeätä.

Kun Linnan Kehitys vie myös Hauholla ja Tuuloksessa kehityshankkeita eteenpäin, tulee Lammin mallista mainio esimerkki naapuripitäjille.

Esa Joensuu
Kirjoittaja on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski