Pääkirjoitukset Keski-Häme

Syyskirje Sinulle

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.
Hei! Mitä Sinulle kuuluu? Toivottavasti voit hyvin, vaikka syksyn pimeys ja märkyys tuovatkin usein mielen syövereihin vähän alakuloa. Minä olen saanut niin paljon toiveita syksyyn liittyvien asioiden muistuttamisesta, että ajattelin kirjoittaa niistä ihan kirjeen. Osittain se johtuu siitä, että näin vierailemallani hoivakodin sivulla toivomuksen, että kaikki lähettäisivät hoivakotien asukkaille kortteja ja kirjeitä. Ne kuulemma ilahduttavat ikäihmisiä kovasti. Kirjoita Sinäkin kirje itsellesi tärkeille ihmisille?

Tiesithän, että olet minulle tärkeä? Tunnustan, että käyn kurkistelemassa perääsi myös sosiaalisessa mediassa, josko sanoisit siellä jotakin sellaista, mistä paikallislehdessäkin kannattaisi kertoa. Onneksi olen alkanut saada Sinulta jo itsekin viestejä niistä kaikkein tärkeimmistä asioista ja tapahtumista, se lämmittää mieltäni enemmän kuin ehkä arvaatkaan. Kiitos, kun kerrot!

Mutta siis tästä syksystä. Onhan sinulla nyt varmasti se heijastin? Meillä on nyt teillämme aika pimeää. Ilman heijastinta kulkevaa ei kyllä kukaan huomaa. Koirista puhumattakaan. Olen oikein iloinen siitä, että koirillakin on nykyisin niitä heijastinliivejä, ne ovat hieno keksintö! Ja muistathan nyt jo kääntää ajovalot erikseen päälle, kun lähdet itse ajelemaan, päiväsaikaankin? Näissä hienoissa uusissa autoissa ajovalot eivät enää ole automaattisesti päällä, ja syksyn sumuissa kulkeva saattaa huomata sinut vasta, kun jarrutat, ja perävalosi syttyvät. Niin, ja pyörässäkin pitää nyt olla perävalo, hommaathan sinäkin sen? Vaan siitä haluan kyllä erikseen vielä kiittääkin, että otat jalankulkijat ajaessasi huomioon; annat vuoron tien ylittäjälle ja kierrät vesilätäkön roiskuttamatta. Teet hienosti!

Ja muistathan ainakin Sinä noudattaa viranomaisten koronaohjeita käsien pesusta, yskimisestä kyynärtaipeeseen ja käyttää maskia silloin, kun menet julkiseen tilaan? Niin kuin vaikka kauppaan? Tiedän, että tätä tulee jokaisesta tuutista, mutta tiedätkö mitä – jos ei tulisi, niin asia unohtuisi. Niin, ja laitathan sen käytetyn maskin roskikseen? Maahan viskattuna siitä on kauheasti haittaa kaikille muille. Jos me ihan kaikki teemme nämä yksinkertaiset asiat, niitä isompia ja paljon hankalampia ei välttämättä tule ollenkaan.

Seuraavan kerran kun tulet ulos, toivon sinun silti huomaavan myös syksyn värittämän maiseman ympärilläsi. Me saamme elää aivan valtavan kauniilla seudulla, jossa meillä onneksi on vielä mahdollisuuksia pysähtyä miettimään sitäkin, mitä kaikkea kaunista, mukavaa ja arvokasta meillä elämässämme onkaan. Tässä pahassa maailmassa se ei ole mikään itsestäänselvyys.

Toivotan Sinulle oikein kaunista ja turvallista syksyä. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että pysähdyit lukemaan kirjettäni, sillä ilman Sinua, paikallislehden lukija, ei olisi myöskään Keski-Hämettä. Kiitos, kun olet olemassa.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat