Pääkirjoitukset Keski-Häme

Tekemisen meininki

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Välillä sitä vaipuu itsekin synkeyden suohon, kun miettii, mikä kaikki meillä onkaan hullusti. Leikkaamaton nurmikko ärsyttää. Pimeäksi tyhjentynyt ikkunaruutu tai maalaamaton talon seinä keskustaajaman pääkadun varrella tuntuu sellaisena päivänä kakkosluokan kauhuleffan kulissilta, josta tekee mieli kaasuttaa karkuun, ettei mikään pahuus vain pääsisi ottamaan itsestäkin kiinni.

Tähän surkeuden ylistykseen on tavattoman helppoa saada kavereitakin mukaan. Ei tarvitse kuin avata joku sähköinen viestintäväline, niin jo on kaikki kerta kaikkiaan ihan päin honkia. Syyllisetkin jo tiedetään, kunhan itse kullekin vain vielä sopivat rikokset keksitään. Mitä tahansa on tehtykin, niin ihan väärin se on mennyt kuitenkin.

Ja sitten tulla tupsahtaa nenän eteen riemullista viestiä Kapakanmäen juhannustansseista, missä kahtena päivänä täräytettiin tupa ihan tupaten täyteen, ja ihmisillä oli kaikilla sekä hauskaa että varsinkin hyvä mieli. Ei pyydetty eikä saatu hankerahoitusta eikä kukaan kaivannut sitä jokua, jonka olisi jotain pitänyt, vaan ihan itse tehtiin töitä, töitä ja töitä – ja viimein sisukkuus palkittiin. Voi miten kerta kaikkisen mahtavaa! Onneksi olkoon! Mikä ilon ja riemun päivä!

Samaan syssyyn tulee Hauhon tekijäihmisiltä onnistumisen iloa pursuavia viestejä, joissa kerrotaan, mitä kaikkea sielläkin on taas saatu aikaan ja pyydetään toisiakin tulemaan niistä iloitsemaan. Eikä olla laiskoja oltu Lammilla tai Tuuloksessakaan. Koskenkin kesäjuhlat ovat ihan kohta ovella…

Onpa tullut Italiasta asti taiteilijakin Hovinkartanoon ihmettelemään, että millainen se onkaan tämä Suomen kansa, joka on maailman onnellisin ja jolla on niin vahva side luontoon.

Niinpä niin.

Sitä luontoa kun on niin monenlaista. On niitä ärräpääpäiviä ja synkeää korpimaisemaa, jossa on suomalaisen luonnolla helppo kulkea.

Ja sitten on näitä päivänpaisteita ja kesähelteitä, joissa jäärimmänkin askel kevenee ja – voi hyvänen aika – tippa tulee linssiin, kun Eput laulavat mieleen menneiden aikojen, niiden parempien, muistoja.

On se vain yhä edelleen niin, että toiset tekee ja toiset räksyttää. Molemmissa saa helposti ajan kulumaan, mutta tulokset ovat niiden tekijöiden jäljiltä aika paljon mieluisampia katsella.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski