Pääkirjoitukset Keski-Häme

Toiset voittaa, toiset ei

Olin vuonna ysiviis Helsingin kaduilla, kun Suomi voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Nyt olin jo liian vanha ja liian kaukana, mutta ilo kupli sisimmässä, kun kuuntelin uuden polven juhlijoiden Mörkö-lauluja. Hienoja hetkiä, hyvä Suomi!

Samaan aikaan tullutta vaalitulospalvelua seuratessa ei voinut olla tekemättä vertailuja kahdessa eri sarjassa kilpailevien välillä. Kiekkokansa veti voiton komeasti kotiin.

Poliittiset johtajat olivat kaikki voittajia, kuten aina. He saavat tuloksista aina käännettyä esiin jonkin sellaisen puolen, jota kehtaa kehua voitoksi. Tai no, kehtaavathan he kehua torjuntavoitoiksi ihan rökäletappioitakin.

Jääkiekossa jälkipelikin on paljon reilumpaa. Ottelut joko voitetaan tai hävitään, ja turnauksen voittaa vain se, joka viimeisen pelin viimeiseen vihellykseen mennessä pystyy saamaan vastustajan verkkoon enemmän maaleja kuin mitä vastustaja onnistuu laukomaan oman maalivahdin ohi.

Omaan maaliin ei kaukalossa yritä ampua kukaan, vaan sitä puolustetaan uhrautuvasti, koko keholla. Politiikassa pahin vastustaja löytyy usein omien joukosta. Mediaväki on julkisestikin kertonut, että rumimmat vinkit jonkun toverin toilailuista antavat saman aatteen edustajat. Kilpailu vallasta on niin kovaa, että oman kilven kiillottamisessa yllättävän moni sortuu aseveljen päälle sylkemiseen. Mitä se nyt minulta on pois, jos on yksi vähemmän kilpailemassa samoista äänistä?

Kovaa on taistelu kaukalossakin, mutta kuten sunnuntaina suomalaisjuhlaan päättyneessä turnauksessa saimme nähdä, siellä ei kaveria jätetä. Peliä ei ratkaise panettelu, vaan menestys tulee vahvalla yhteishengellä ja pelottomalla yhteistyöllä. Vastustajan kannattajiakaan ei kukaan yritä vaientaa nimettömillä ilmiannoilla; omaa joukkuetta uskaltaa jokainen avoimesti kannattaa. Tuomariakin saa ainakin yleisö huutaa nuijaksi ilman, että joutuu ulos katsomosta.

Politiikassa paha mörkö sanoo böö, eikä väärän pituisella mailalla pelaavia haluta ollenkaan samaan kaukaloonkaan. Maailmanmestari Mörkö lähtee piiriin, jossa ihan kaikilla on kivaa, suorastaan ihanaa Leijonat, ihanaa!

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski