Pääkirjoitukset Keski-Häme

Uudenvuodenlupauksia

Esa Joensuu on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Monilla on vuoden vaihtuessa tapana tehdä lupauksia alkavalle vuodelle. Lupaukset koskevat useimmiten omia elintapoja ja positiivisuutta sekä lähimmäisten huomioon ottamista niin kotipiirissä kuin työelämässä ja harrastuksissakin. Varmasti useimmilla meistä onkin ainakin jotain parannettavaa kyseisillä aihealueilla. Vuoden vaihde monine pyhineen onkin sellainen sopiva katkos elämänrytmissä, jolloin omaa toimintaa on hyvä tarkastella ja tehdä itsensä kanssa hyviä muutossopimuksia.

Toisaalta todennäköisesti yhtä monet eivät katso tarpeelliseksi luvata juuri uutena vuotena yhtään mitään. He eivät ehkä ylipäätään näe tarvetta muutoksille, tai eivät usko lupaustensa kuitenkaan pitävän, tai sitten he pitävät ympäri vuoden ”jatkuvan parantamisen taktiikkaa” ilman että hyvät päätökset ja muutokset jätetään ikään kuin odottamaan vuodenvaihdetta.

Niin tai näin, oman itsensä kehittäminen on joka tapauksessa hyödyllistä ja järkevää niin ihmisen itsensä kuin hänen lähipiirinsä kannalta, tekee sen sitten millä rytmillä hyvänsä. Ihan valmis kun kukaan ei ole koskaan. Onnea ja menestystä siis itse kunkin uudenvuodenlupauksille ja alkaneen vuoden muille hyville päätöksille!

Me täällä Keski-Hämeessä lupaamme edelleen tuottaa lukijoillemme vastuullisen faktapohjaisen journalismin merkeissä uutisia siitä, mitä ympärillämme on tapahtumassa mieluisalla tai epämieluisalla tavalla. Tietysti niiden resurssien puitteissa, mitä meillä on käytettävissä. Someviestintä sekä aatteellisten, julkisten ja kaupallisten tahojen viestinnän lähtökohta ja tavoitteet ovat kovin moninaisia ja tarkoitushakuisiakin, siksi puolueetonta uutisointia tarvitaan.

Uutisissa on helposti työstettäviä ja sitten niitä, jotka edellyttävät syvempää tutkivaa journalismia. Koska kaikkia tietoomme tulevia asioita emme edes kykene ottamaan lehden palstoilla syvälliseen käsittelyyn, päädymme valitsemaan ensisijaisesti niitä aiheita, joilla on laajempaa merkitystä levikkipitäjissämme. Tällaisia aiheita olemme rohkeasti käsitelleet viime vuodenkin aikana.

Myös kaupalliselle mainonnalle ja julkisen sektorin ilmoituksille lupaamme tarjota entistä parempia ratkaisuja Keski-Hämeen sivuilla. Se on meidän osuutemme siihen elinvoimatyöhön, jolla yritykset ja niiden työpaikat voivat säilyä ja menestyä pitäjissämme. Kun Suomen kuntia ja pitäjiä tarkastelee, huomaa kyllä, että oma paikallislehti ja vahva elinvoima kulkevat käsi kädessä.

Esa Joensuu
Kirjoittaja on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski