Pääkirjoitukset Keski-Häme

Uusi ulkoasu, tutuilla sisällöillä

Ville Hakala on Keski-Hämeen päätoimittaja.

Torstaina 11.6. ilmestyi ulkoasultaan uudistunut Keski-Häme. Lehti on tuotu tähän päivään tuomalla sivuille uusia kirjasintyyppejä, raikastamalla sivujen graafista ilmettä ja selkeyttämällä lehden rakennetta. Nykyaikainen ulkoasu ja uudistuminen eivät kuitenkaan muuta Keski-Hämeen lukijoille tutuksi tulleita sisältöjä, vaan ne pysyvät pitkälti ennallaan.

Pitäjien paikalliset uutiset ja kuulumiset ovat edelleenkin lehden tärkeintä sisältöä. Keski-Hämeen vuosikymmeniä pitkä historia pysyy mukana etusivun tutussa nimiössä.

Kakkossivulta löytyvät tuttuun tapaan pääkirjoitus, paikallisten kirjoittajien Vieraskynä-palsta ja päivyritiedot, muun muassa nimipäivät sekä kouluruokalistat. Kolmossivu on jatkossakin pääuutissivumme.

Television ohjelmatiedot löytyvät edelleen lehden keskiosasta. Niiden jälkeen vuorossa ovat seurakuntatiedot ja Viikon sana -palsta.

Mielipidekirjoitukset löytyvät myöskin tutulta paikaltaan. Niihin toivomme edelleen teräviä kirjoituksia paikallisista puheenaiheista tai pitäjien elämänmenoa jollakin tavoin sivuavista aiheista. Lukijan kuva -satoakin odotamme teiltä innolla.

Keski-Hämeen pitkää historiaa paikallisena äänitorvena muistellaan jo tutuksi tulleella 50-vuotta sitten -palstalla.

Uudistuksemme tavoitteena on ollut tehdä lehdestä aikaisempaa lukijaystävällisempi. Tähän on pyritty esimerkiksi selkeillä juttuhierarkioilla, jotka helpottavat lukemista ja mielenkiintoisiin aiheisiin tarttumista.

Jutuissa on otettu säännönmukaisesti käyttöön ingressimäiset alaotsikot, jotka tiivistävät jutun sisällön lehteä nopeasti silmäileville. Jutuilla on myös aina selkeä pääkuva, ja mahdolliset muut kuvat tuovat aina jotakin lisätietoa tai -arvoa pääkuvan antamaan tietoon. Haastateltavien nasevimmat lohkaisut voi silmäillä sitaattinostoista, jotka rytmittävät sivutaittoa. Pyrimme tuomaan juttuihin myös aikaisempaa useammin tietolaatikoita, jotka kiteyttävät jutun olennaisimmat asiat.

Lehden yleisilme on haluttu pitää edelleen ystävällisenä ja helposti lähestyttävänä.

Uudistunut Keski-Häme tarjoaa jokaiselle jotakin: runsaita koko sivun juttuja, uutisia, kulttuuria, urheilua, kolumneja ja muita ajankohtaisia artikkeleita paikallisuutta korostaen.

Toimitus toivoo jatkossakin juttuvinkkejä mielenkiintoisista paikallisista aiheista, sillä arki ja sen pienet ilmiöt tarjoavat niitä kaikkein kiinnostavimpia juttuja lehdelle ja sen lukijoille. Toivomme myös runsasta palautetta lehden uudesta ilmeestä. Tässä kannattaa huomioida uudistuneet sähköpostiosoitteemme, jotka ovat nyt muotoa etunimi.sukunimi@keski-hame.fi

Ville Hakala
Kirjoittaja on Keski-Hämeen päätoimittaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski