Pääkirjoitukset Keski-Häme

Valtio ohoi!

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Terveisiä täältä keskeltä ei mitään. Täällä ollaan syrjän takana monenkin tien voimin, eihän sen kauemmaksi voi kai maalikylien perspektiivistä päästäkään?

Maailman meno näyttääkin varmasti ihan toiselta siellä pääkallopaikoilla. Eihän meillä, korpiteillä, edes pääkallokelejä tunneta, kun traktoreilla ajamme kaikki joka paikkaan, ja päissämme tietenkin, ettei pelota. Teillä ei talvellakaan telaketjuja taida olla kuin feministeillä, mutta ehkä juuri siksi kannattaa kuunnella meitä. Se olisi sitä paitsi hyvin suvaitsevaista, mehän olemme erittäin pieni vähemmistöryhmä, tilastopoikkeama.

Otetaan esimerkiksi Posti. Juuri kertoi pääjohtajan eroviesti, miten tyytyväisiä hallituksessa ollaan hänen toimintaansa ja yritystä on numeroiden valossa kuulemma hoidettu juuri niin kuin pitääkin. Mekin olemme päässeet numeroihinne mukaan; olemme aina niissä häviävän pienissä prosenttiosuuksissa, jotka teidän laskelmienne mukaan eivät ihan ole onnistuneet.

Täällähän ei, jos nyt totta puhutaan, ole onnistunut Postilta yhtään mikään. Melkein panee hitaammankin hämäläisen ärräpäitä päästelemään, kun nyt on tehty valittaminenkin mahdottomaksi. Puhelimeen ei vastata, yhteydenpidon sähköpostit on lakkautettu, ja tilalle tuoduista sähköisistä lomakkeista puuttuu kokonaan se, millä voisi valittaa. Maalaisjärki kertoo, että teille näytetään ensi vuonna komeita onnistumislukuja siitä, miten paljon valitusten määrä on laskenut.

Muiden ihmisten mittapuilla Suomi on maailman onnellisin maa. Me täällä suo-, kuokka- ja Jussimaahan poljettuina arvelemme, että Postin tilastot on lähetetty edustamaan Suomea niissä tutkimuksissa.

Emme me täällä maalla ollenkaan väheksy tutkimuksia. Viime kuussa tuli julki sellainen tutkimus, joka kertoi, että ihmiset ovat maalla onnellisempia kuin kaupungeissa. Haluatteko te kuulla siitä lisää?

Niin arvelinkin. Mutta älkää nyt ainakaan maidosta luopuko. Sehän on kohta ainoa side maaseutuun – ja oikeaan onnellisuuteen – mikä siellä maalikylillä on jäljellä. Me laitetaan kyllä maitoa tulemaan.

Ja sitten se digitalisaatio. Kun kerran edellytätte, että tänne riittää palveluksi tietokone, niin antakaa nyt edes se tietokone. Kaikille. Me olemme köyhiä, kun tänne tarkoitetut tukirahatkin on varmasti annettu Postin kuljetettaviksi, kun niitä ei ole aikoihin näkynyt.

Lopuksi pitää kehuakin. Nimittäin siitä ainoasta asiasta kahteen vuosikymmeneen, missä te oikeasti onnistuitte. Siis siitä valinnanvapaudesta. Ai niin, te päätittekin sen lopettaa.

Miten sillä tietokoneella kirjoitetaan lehmänläjä? 

Merja Hirvisaari

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski