Pääkirjoitukset Keski-Häme

Vanha koira oppii, ja kissan häntä nousee

Merja Hirvisaari

Takana on nyt aika monta sellaista viikkoa, joissa päivissä eivät riittäneet tunnit eivätkä viikoissa oikein päivätkään kaikkeen siihen, mitä piti saada aikaan. Välillä on silmissä kimmeltänyt epätoivo, tai pelko epäonnistumisesta, välillä silkka ilo — ja kiitollisuuskin mahtui mukaan.

Kun vanha koira opettelee uusia temppuja, ei riitä se, että oppii uutta. Pitää myös osata päästää irti vanhasta. Ja voi pojat, tytöt myös, miten se onkin välillä vaikeaa.

Kun on neljänkymmenen vuoden ajan käyttänyt vain maccia, ei pc todellakaan ole helppo nakki. Kaikki on väärässä paikassa ja pelkkä lihasmuisti teettää virheitä toisensa perään Mutta nyt ei riittänyt se, että piti opetella kokonaan uudenlainen tietokone. Sen lisäksi saimme käyttöömme uudet taittojärjestelmät ja uudet ohjelmat lehden tekoon, uudesta ulkoasusta nyt puhumattakaan. Ja käytännössä, kun kesälehtemme oli tullut painosta vielä vanhalla ja turvallisella tavalla, meillä oli viikko aikaa siirtyä uuteen.

Entä olenko koskaan tullut maininneeksi mitään paikallisista nettiyhteyksistä? Nehän vievät viestin perille melkein yhtä nopeasti kuin posti. Niin ja olihan siinä vielä se korona…

Vanhana kissana tekisi mieli vähän nostella tässä omaakin häntää, kun kaikkien kehrääjien tavoin elän kiitoksella, ja onhan se nyt aika hienoa, että jo kaksi lehteä on uusin eväin saatu julkaistua. Mutta en kyllä kehtaa. Niin vastaanottajana olen tässä projektissa ollut, kun oikeat osaajat ovat minua opastaneet. Kädestä pitäen, kannustaen, omasta ajastaan uhraten.

Tässä joukossa on ilo tehdä hyvää lehteä – ja erityisesti oppia sen tekemisestä koko ajan vielä lisää.

Elämän suuria läksyjä on oppia myöntämään omat virheensä. Parhaat opettajat onneksi osaavat nostaa esiin myös sen, mikä onnistuu. Vielä tulee sekin hetki, kun pystyn aidosti soveltamaan kaikkea sitä viisautta, mitä näiden viikkojen aikana olen ammentanut. Sitä paitsi uudet tekniset ratkaisut alkavat jo nyt helpottaa työn tekemistä. Kohta, ihan kohta, painopiste voi siirtyä entistä parempaan sisältöön.

Jotkut lukijoistamme ovat esittäneet huolensa siitä, että saako se Merja enää mitään kirjoittaa. Kyllä saa. Uudet omistajamme ovat varsin painavasti senkin sanoneet, että Keski-Hämeen tehtävä on jatkossakin olla vahvasti pitäjien puolella. Kaikkea sitä, mitä olemme tehneet, pystymme uusilla resursseilla tekemään vieläkin paremmin.

Vietetään nyt ensin oikein mukava juhannus, riisutaan viimeisetkin talviturkit, herkutellaan lähiruoalla ja läheisten seuralla — ja kääritään sitten yhdessä hihat. Kohta on tekemisen meininki.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski