Pääkirjoitukset Keski-Häme

Vilinää ja vilskettä

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Vaikka kesällä kaikki pitäjät tuntuvat olevan täynnä tekemistä ja ajanvietteestä on suorastaan runsauden pulaa, niin eipä jää joulu kauaksi jälkeen! Tapahtumakalenterin täyttö vaati tässä numerossa jo aikamoista tinkimistä, että kaikki ensi viikon tapahtumat ylipäätään mahtuivat mukaan. Editoijan työtä tehdessäni olin kyllä vallan ylpeä kaikista niistä ahkerista ja aikaansaavista ihmisistä, jotka ovat antaneet itsestään ja vapaa-ajastaan niin paljon, että joulun odotus on meille tulvillaan väriä ja elämää. Sama meno jatkuu ensi viikolla – ja ihan sinne jouluun asti.

Odottavan aika on yleensä pitkä, mutta nyt on meille tarjolla niin paljon monenlaista maukasta elämystä ja kokemusta, niin henkistä kuin konkreettisesti kielen päälle, että joulu saattaa tulla tupsahtaa melkein liiankin nopeasti. On niin monta kattilaa porisemassa kylien yhteisiä joulupuuroja, niin monia myyjäisiä täynnä kädentaitajiemme töitä lahjoiksi ostettaviksi ja niin monta taitavaa esitystä katsottavaksi ja kuultavaksi, että suosittelen lämpimästi tapahtumakalenterin tarkkaa tutkimista!

Isoja tähtiäkin syttyy pienten pitäjien juhlahetkiin. Sunnuntaina Leijonat keräävät Lammilla taas rahaa tärkeään työhönsä hyväntekeväisyyskonsertilla Lammin kirkossa, jonne Pentti Hietanen tuo koko perheensä esiintymään. 80-vuotias Eino Grön konsertoi ensi viikolla Turvantalolla, ja monelle joulunajan ainoa oikea aloitus: kauneimpien joululaulujen yhteislaulutilaisuudet käynnistyvät nekin viikon päästä. Sitä ennen avataan Lammin joulu ja kurkitaan kylän raitilla yrittäjien joulukalenterin ikkunoita.

Nyt on makeaa niin mahan täydeltä, ettei oikeastaan ole ihme, että oma sydämeni sykähti kaikkein syvimmin, kun huomasin Hauholla vietettävän Talvisodan alkamisen 80-vuotisjuhlan muistohetkeä lauantaina. Raimo Raittinen kirjoittaa Mainilan laukauksista hyvin koskettavasti sivulla 18.

Onni on joskus yltäkylläisyydessä. Joskus erityisesti siinä, että muistaa olla siitä kaikesta hyvin kiitollinen.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski