Mielipiteet Tuulos

Uusi uskonpuhdistus

Kirsti Häppölä, FM, Hämeenlinna, Tuulos.

Historioitsijana olen hyvin pahoillani siitä, että kirkossa näyttää kaikki valta siirtyneen kristillisiltä toimijoilta eritasoisille talousjohtajille. Papit ja jopa piispat näyttävät olevan näitten virkahenkilöitten talutusnuorassa. Piispojen suhteen tunnen jopa syvää myötähäpeää, kun joudumme katselemaan oppineitten ihmisten tuhlaavan aikaansa ja arvovaltaansa miettimällä, onko naisilla ja homoseksuaaleilla ihmisarvo.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on ilmeisesti suorittanut Tuuloksen seurakunnan liittämisen Lammiin erityisen taitamattomalla tavalla. Seurauksena on, että tasokas ja hyvää työtä tehnyt kirkkoherra Petri Laine saattaa erota, ja poikkeuksellisen aktiivinen kristillinen yhteisö hajoaa.
Minä puolestani eroan kirkosta. Saatan liittyä takaisin sitten, kun kirkko erotetaan valtiosta ja kirkon omaisuusmassat jaetaan köyhille. Sen jälkeen seurakunnissa tarvitaan Jumalaan uskova pappi, kanttori, suntio, ja pari timpuria pitämään kirkkorakennusta kunnossa. Ei talousjohtajia. Ehkä yksi sihteeri.
Tarvitaan uusi uskonpuhdistus.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski