Pitäjät Hauho Lammi

Alvettulan piina ei vielä olekaan ohi

Kuva: Merja Hirvisaari

Kaupunginhallitus hyväksyi lakkautusesityksen ja edellyttää raportointia lapsimäärien kehityksestä sekä sähköisten oppimisympäristöjen tehokkaammasta hyödyntämisestä.

Sekä Alvettulan päiväkoti että koulu poistettiin Hämeenlinnan leikkauslistalta, kun sivistys- ja hyvinvointilautakunta pääsi viime viikolla käsittelemään virkamiestyöryhmän laatimaa esitystä.

– Lapsimäärät ovat muuttuneet Alvettulassa positiiviseen suuntaan, eikä pitkälle menevää ennustetta voi tehdä lapsimäärissä tuleville vuosille. Maaseudulla asuminen ja maaseudulle muuttaminen kiinnostaa lapsiperheitä, lautakunta kirjasi päätöksensä perusteluihin.

Kaupunginhallitus käsitteli sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätökset omassa kokouksessaan tämän viikon maanantaina, mutta se päätti jättää lautakunnan esitykset huomiotta ja esittää valtuustolle sekä Alvettulaa että Lammin lukiota koskevien selvitysten hyväksymistä sellaisenaan. Lisäksi hallitus edellyttää, että lapsimäärien kehitystä seurataan alueellisesti, ja asia raportoidaan kaupunginhallitukselle puolivuosittain.

– Lautakunnan selvityksen sisällä on selkeästi todettu muutaman päiväkodin lakkaavan – myös Alvettulan – jos kaupunginvaltuusto osaltaan selvityksen hyväksyy. Päätösesitykseni oli siis sama kuin Päivi Raukon + uusi koko kaupunkia koskeva raportointi totesi apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Keski-Hämeelle.

– Hallitus päätti esitykseni mukaisesti hyväksyä selvityksen ja siinä mukana olevat lakkautukset ilman Alvettulan poisrajaamista. Nyt asia etenee kaupunginvaltuustoon, joka lopullisesti päättää asiasta, sillä hallintosäännön mukaisesti palveluverkosta päättää valtuusto, Isosuo totesi.

Alvettulan koulun tuki ry:n puheenjohtaja Pekka Verho iloitsi vielä sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokouksen jälkeen siitä, että päättäjille lähetetty vetoomus Alvettulan koulun ja päiväkodin puolesta tuotti tulosta.

– Meitä kuunnellaan, ja media on ollut aktiivinen eikä ainoastaan Keski-Häme kuten yleensä. Odottelin varmaan yhteentoista tietoja, nukuin huonosti, mutta Ylen paikallisuutiset kello 6:30 oli kiva kuunnella Verho kertoi. Yhteistyö Alvettulan puolesta nosti  kuitenkin esiin muutostarpeita myös yhdistyksen omassa toiminnassa.

– Ainakin se on nyt huomattu, että meidän pitäisi olla aktiivisempia koulun ohella myös päiväkodin suhteen ja saada yhdistyksen aktiiveihin myös päiväkodissa olevien lapsien vanhempia tuomaan ensikäden tietoa  toimintamme tueksi, Verho kertoi viime viikolla.

Hihat pitääkin kääriä luultua nopeammin. Edessä on vielä aikamoinen työrupeama Alvettulassa sekä koulun että päiväkodin puolesta, ennen kuin budjettipäätökset on kaikki tehty.

Huom! Keski-Hämeen paperilehden kannessa oli otsikko, jonka mukaan myös Alvettulan koulu olisi palannut lakkautuslistalle. Koulun tilannetta ei kuitenkaan käsitelty kaupunginhallituksen maanantain kokouksessa lainkaan.

Asiaa tarkennettaessa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo nosti esiin myös päiväkodin kunnon:

–Alvettulan koulu ei ollut millään tavalla esillä, sillä selvitys koski vain varhaiskasvatusverkkoa (vain päiväkodit). Selvityksessä on selkeästi todettu myös Alvettulan päiväkodin kunto, johon terveystarkastaja on jo puuttunut, Isosuo kirjoitti sähköpostissaan Keski-Hämeelle.

 

Kuva: Merja Hirvisaari

Lammin lukion osalta hallitus päätti edellyttää sitä, että koulutuskuntayhtymä Tavastia esittää kaupunginhallitukselle tulokset Lammin lukion kolmannesta painotuksesta ja sähköisten oppimisympäristöjen laajemmasta hyödyntämisestä tehdyistä selvityksistä heti, kun ne ovat käytettävissä.

Kouluverkon peruskorjaus/uudisrakentaminen on kuitenkin Lammilla alkamassa aikaisintaan vuonna 2023. Valmisteilla olevaa kaavamuutosta odotetaan julkiseksi loppuvuoden aikana, mahdollisesti jo lokakuussa.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski