Pitäjät Hauho

Ensimmäinen vauva Eteläisiin

Metsäkankaan perhe. Kuva: Maria Ilonen

Hauhon vuoden 2021 ensimmäinen vauva syntyi maailmaan vasta tammikuun loppupuolella. Metsäkankaan perheeseen Eteläisiin syntyi 23.1. 53 cm pitkä ja 3900 g painava poikavauva kello 10.58 viisi päivää lasketun ajan jälkeen.

Kahden viikon ja neljän päivän ikäisenä uusi tulokas on varsin tyytyväinen elämäänsä.

– Hän on kova poika syömään ja ihan kiltti on ollut. Pari kertaa olemme käyneet jo kävelemässä ulkona, Ritva Metsäkangas kertoo.

Hauholla syntyvyys on ollut laskussa viimeisen viiden vuoden ajan. Metsäkankaan perheessä vauva on kuitenkin jo kolmas lapsi. Ritva Metsäkangas kertookin olleensa yllättynyt kuullessaan, että perheen uusi tulokas on vuoden ensimmäinen vauva pitäjässä.

Sisarukset, 4-vuotias Vilma ja 2-vuotias Konsta olivat kovasti jo odottaneet pikkusisaruksen syntymää. Varsinkin Vilma on ottanut isosiskon roolin vakavasti ja hoitaa vauvaa innokkaasti.

Vuoden ensimmäinen vauva Hauhola 2021. Kuva: Maria Ilonen

Metsäkankaan perheen poikavauva on Hauhon vuoden 2021 ensimmäinen vauva. Uusi tulokas on ollut kiltti poika, joka syö hyvin.

Koronan takia mukaan synnytykseen pääsi vain lapsen isä. Myös vierailut olivat kiellettyjä, eli sisarukset tai isovanhemmat eivät päässet äitiä ja vauvaa sairaalaan katsomaan.

– Se oli tietysti sisaruksille pettymys. Vilma ja Konsta olivat tässä ihan vieressä mummulla ja vaarilla hoidossa, Ritva Metsäkangas kertoo.

Mummu ja vaari ovat isovanhemmat lapsen isän puolelta, joka on Eteläisistä kotoisin. Ritva Metsäkangas on kotoisin Hattulasta ja asunut nyt kolmetoista vuotta Eteläisissä. Isovanhemmista perhe saa myös lastenhoitoapua tarvittaessa.

Isommat sisarukset eivät ole ainakaan vielä osoittaneet mustasukkaisuuden merkkejä, vaan päinvastoin ovat ihastuneita ja kiinnostuneita vauvasta. Kun vauva vaikka aivastaa, se naurattaa ja ihastuttaa kovasti.

Metsäkankaan perheen uusin tulokas. Kuva: Maria Ilonen

Hauhon ensimmäinen vauva syntyi vasta tammikuun loppupuolella. Arki koostuu nyt nukkumisesta ja syömisestä. Ritva Metsäkangas kertoo sisarusten Konstan ja Vilman odottaneen pikkuveljen syntymää. Varsinkin isosisko Vilma haluaa hoitaa vauvaa.

Metsäkankaan perheessä lapset ovat nyt syntyneet tasaisesti kahden vuoden välein.

– Syntymäpäivätkin jakautuvat mukavasti pitkin vuotta, kun Vilma on syntynyt lokakuussa ja Konsta heinäkuussa ja tämä pienin nyt tammikuussa. Seuraavat vuodet ovat nyt varmasti aika vauhdikasta aikaa. Vuoden aion nyt olla kotona ja sitten menen takaisin töihin, kertoo rakennusmaalarina työskentelevä Ritva Metsäkangas.

Hän tuumaa perheen lapsiluvun olevan nyt täynnä. Isommat sisarukset ovat pari päivää viikosta hoidossa Eteläisten päiväkodissa ja menevätkin sinne mielellään, koska siellä näkee kavereita. Ihan naapurustossa ei samanikäisiä lapsia ole.

Tulevan lapsen sukupuoli oli perheellä tiedossa etukäteen, mutta nimenvalinta tuntuu vaikealta. Minkäänlaista työnimeä ei vauvalla ollut.

– Vilman ja Konstan nimet tulivat helposti, nyt ei ole vielä mitään mielessä, Metsäkangas sanoo.

Arki uuden tulokkaan kanssa sisältää nyt lähinnä syömistä ja nukkumista.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat