Pitäjät Hämeenkoski

Hämeenkoskella opettajat kokoontuvat vielä etänä

Kuva: Merja Hirvisaari

– Olemme saaneet mielestäni riittävät ohjeistukset hygienian varmistamiseksi. Valtakunnalliset ohjeet on jaettu kunnan omassa sähköpostissa. Yhteiset käytännöt on sovittu opettajien ja koko koulun henkilökunnan kanssa. Ope- ym. kokoukset pidetään edelleen etänä, kertoo Hämeenkosken koulun apulaisrehtori Maria Keskinen.

Yksi yleisistä ohjeista on ollut se, että aikuisten välisiä kontakteja pitää erityisesti edelleen varoa, ja se on otettu Hämeenkoskellakin huomioon.

– Opettajat pitävät opettajanhuoneessa myös turvavälit, mikä onnistuukin hyvin isossa henkilökuntatilassamme.

Hämeenkoskella tärkein ratkaisu turvalliseen lähiopetukseen on se, että kukin opettaja opettaa pääosin vain omaa oppilasryhmäänsä koko päivän. Luokat myös ruokailevat omassa luokkatilassaan, eskarit ruokasalissa. Luokissa pulpetit ja pöydät saadaan Keskisen mukaan vedettyä erikseen väljästi.

Kaikki ryhmät tulevat sisään rakennuksen eri ovista oman opettajansa johdolla suoraan oven läheisyydessä olevalle, vain oman ryhmän käytössä olevalle käsienpesupisteelle. Välitunneille mennään oman opettajan johdolla niin, että muutama
oppilasryhmä on ulkona samaan aikaan.

Maria Keskinen. Kuva: Nikke Keskinen

Koulun piha on Keskisen mukaan jaettu niin, etteivät oppilasryhmät kohtaa toisiaan.

– Ryhmä kulkee koulurakennuksen sisällä opettajan johdolla niin, että muita oppilasryhmiä ei kulje samaan aikaan käytävällä.

Koulukyydeissä väljyyttä saadaan Keskisen mukaan aikaan vain sillä, että osa kyyditettävistä on anonut poissaololupaa.

– Tähän mennessä tiedossa on, että noin 21 prosenttia perusopetuksen oppilaista jää kotiin 14.5. lähtien, Keskinen kertoo.

Oppilaat käyttävät vain omia koulutarvikkeita, yhteiskäyttö on kielletty. Tabletit ja läppärit on nimetty käyttöön vain yhdelle oppilaalle loppukevään ajaksi, mikäli niitä käytetään.

– Toivotaan tietenkin hyviä kelejä, jotta voidaan opiskella ulkona mahdollisimman paljon esimerkiksi retkeilyn merkeissä, sanoo apulaisrehtori Maria Keskinen

Lue myös:
Hämeenlinna: Yleisohjeet koululaisten vanhemmille
Hauho: Koulut odottavat oppilaita teipit lattiassa
Lammi: ”Ei voida puhua normaaliin palaamisesta
Tuuloksessa koulupäivän aloitus porrastetaan

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat