Pitäjät Hämeenkoski

Hämeenkosken kirkon 150-vuotisjuhla vain verkossa

Hämeenkosken kirkon 150-vuotisjuhla lähetetään kirkossa videoituna suorana lähetyksenä ilman paikalla olevaa yleisöä. Kuva: Keski-Hämeen kuva-arkisto

Hollolan seurakunta on tehnyt  Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tiukennetuista koronaohjeista omat linjauksensa, jotka ovat voimassa keskiviikosta 25.11.2020 alkaen ja tässä vaiheessa maanantaihin 14.12.2020 saakka. 

Hämeenkoskella linjaus merkitsee kirkon 150-vuotisjuhlan siirtymistä verkkoon ilman paikan päällä olevaa yleisöä.

Leevi Ruonakoski Hämeenkosken kirkossa.
Kuva: Sirpa Selonen

— Onhan tämä ikävää, kun näitä juhlia on niin pitkään odotettu ja valmisteltu, mutta ei meillä ole tässä tilanteessa muita vaihtoehtoja, harmittelee Hämeenkosken kappeliseurakunnan kappalainen Leevi Ruonakoski.

Sekä juhlajumalanpalvelus että juhla kuitenkin toteutetaan ohjelman osalta siten, että paikan päällä ovat vain esiintyjät, ja videoitu juhla lähetetään suorana lähetyksenä verkkoon, josta sitä voivat kaikki seurata omilta tietokoneiltaan. Lähetykset ovat nähtävissä Hollolan seurakunnan sosiaalisen median kanavilta ja myös seurakunnan verkkosivulta osoitteessa hollolanseurakunta.fi.

Juhlajumalanpalveluksessa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Liturgina toimii Leevi Ruonakoski. Juhlan monipuoliseen ohjelmaan (kts. liitteestä alla) kuuluu muun muassa näytelmä ”Kirkossa mummon kanssa toissavuosisadalla”.

Katso juhlajumalanpalveluksen ja kirkon 150-vuotisjuhlan ohjelmat alla olevista liitteistä. Myös Keski-Hämeen toimittaja on paikan päällä ikuistamassa juhlaa Keski-Hämeen lukijoille.

Hämeenkosken kirkon 15- vuotisjuhlan ohjelma

Huom! Jumalanpalveluksen ohjelmaa ei ollut tarkoitettu julkiseen jakoon, joten linkki poistettiin. Virren sanat näkyvät seuraajille live-lähetyksessä.

Hämeenkosken kirkko ja kellotapuli.

Hämeenkosken nykyinen kirkko vihittiin käyttöön 27.11.1870, Engelin piirtämä kellotapuli on jo edellisen kirkon ajalta vuodelta 1824.

Hollolan seurakunnan linjaukset

Jumalanpalvelukset vain verkossa

Seurakunnan jumalanpalvelukset jatkuvat rajoitusten ajan vain suoratoistolähetyksinä, ja ne toimitetaan ilman läsnäolevia seurakuntalaisia. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan sosiaalisen median kanavissa sunnuntaisin: 29.11. klo 10 Hämeenkosken kirkosta, 6.12. klo 10 Hollolan kirkosta sekä su 13.12. klo 10 Kärkölän kirkosta.

Huom! Ensi sunnuntaina 29.11. eli 1. adventtisunnuntaina vietetään jumalanpalvelusten sijaan hoosianna-hetket kirkkojen pihamailla klo 10 tai 13 jumalanpalvelusten sijaan (muualla paitsi Hämeenkoskella, josta striimataan juhlajumalanpalvelus). Sovituksen iltakirkko 29.11. on peruttu.

Hää-, kaste- ja hautajaistilaisuuksiin 10 henkilöä

Kirkollisten toimitusten osallistujamäärä on enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Osallistujamäärässä voidaan poikkeuksellisesti joustaa siten, että läsnä tilaisuudessa voivat olla lähiomaiset. Erityisesti hautaan siunaamisten osallistujamäärien arvioinnissa noudatetaan pastoraalista harkintaa. Kirkolliset toimitukset järjestetään seurakunnan tiloissa tai muissa riittävän väljissä tiloissa.

Toimituskeskustelut käydään seurakunnan tiloissa riittävin etäisyyksin maskeja käyttäen tai puhelimitse. Seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai vastaaviin perhejuhliin.

Varhaiskasvatus jatkaa ulkona, muu toiminta perutaan

Lähes kaikki seurakunnan kokoava toiminta perutaan. Kaikki loppuvuoden kuorot perutaan ja muu toiminta, kuten kiinteistöillat, perhesäbät, kaakaokornerit, kauneimmat joululaulut, jouluaskartelut, riparitapaamiset, leirit, konsertit ja kerhot perutaan rajoitustoimen ajaksi. Samoin seurakunnan lähimmäispalvelupisteet suljetaan. Hollolan Missiokammari avataan vasta joulutauon jälkeen 7.1.2021.

Ainoastaan perhe- ja päiväkerhot jatkavat ulkona.

Seurakunnan virastot palvelevat asiakkaat sähköisesti.

Sovituksenkirkon lounasravintola jatkaa toistaiseksi joulutaukoon saakka normaalisti.

Seurakunta suosittelee edelleen hyvää hygieniaa sekä yli 15-vuotiaden osalta suojamaskien käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa on lähikontakteja.

Lue myös: Kaikki yli 10 hengen tilaisuudet kielletään Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla maanantaista alkaen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski