Pitäjät Hämeenkoski

Hämeenkoski saa historiikin

Hollolan kunnanhallitus asettaa historiatoimikunnan vuodeksi 2019 valmistelemaan Hämeenkosken kunnan historiikin kirjoittamista. Toimikunta päättää myös historian kirjoittamiseen varattujen määrärahojen käytöstä ja valvoo työtä. Vuoden 2019 talousarvioon on varattu määrärahat historiikille.

Toiveena on esitetty, että historiikki valmistuu vuoteen 2020, jolloin on J.K. Paasikiven juhlavuosi. Paasikivi syntyi 27.11.1870 Koski Hl:ssä.

Kunnanhallitus määrittelee toimikunnan tavoitteet, tehtävät ja toimivallan sekä toimikauden pituuden. Asettaessaan toimikunnan kunnanhallitus nimeää toimikunnan jäsenet ja varajäsenet sekä nimeää toimikunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä esittelijän ja sihteerin. Toimikuntaan on jo nimetty esittelijäksi hallintopäällikkö ja sihteeriksi tietopalvelusihteeri. Kunnanhallitus nimeää toimikuntaan myös luottamushenkilöedustajat.

Hämeenkosken viimeisimmän historiateoksen on kirjoittanut Juhani Aromäki: ”Sodan ja rauhan ajat, Kosken historiaa, ihmisiä, elämää”. Kirja ilmestyi vuonna1983 ja se käsitteli Kosken historiaa noin sadan edellisen vuoden ajalta.

Hämeenkosken kunta liitettiin Hollolan kuntaan 1.1.2016.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski