Pitäjät Lammi

Hämeenlinnan ympäristöpalkinto Konnarin koululaisille

Konnarin koulu on rakennusteknisesti tullut tiensä päähän. Kuva: Merja Hirvisaari

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti tiistain kokouksessaan myöntää vuoden 2019 ympäristöpalkinnon Lammin Konnarin koulun 4B-luokan tyttöryhmälle Pihla Muuttola, Elsa Myyryläinen ja Peppi Korremäki.

Tytöt ovat omatoimisesti ja itsenäisesti keränneet kevään aikana useana iltapäivänä koulun jälkeen roskia Lammin kirkonkylän keskustassa. Tytöt ovat lajitelleet kauppojen, kevyen liikenteen väylien ja pientareitten varsilta löytyneet roskat, ennen kuin ovat laittaneet ne asianmukaisiin roskiksiin.

Konnarin koulussa on puhuttu paljon kestävästä kehityksestä ja ympäristön huomioimisesta sekä siitä, että jokainen voi omilla teoillaan vaikuttaa. Tytöt ovat päättäneet yhdessä toimia ilman oman hyödyn tai edun tavoittelua.

– Tyttöjä on hämmentänyt, miten varsinkin aikuiset ovat piittaamattomia omasta kylästään ja ympäristöstään. Erityisesti tässä asiassa lapset voivat kasvattaa ja opettaa aikuisia sekä näyttää esimerkkiä kaikille, sanotaan palkinnon ehdotustekstissä.

– Palkinnon saaminen vahvistaisi hienosti tyttöjen ja myös muiden lasten ja nuorten uskoa siihen, että jokainen voi vaikuttaa ja että pienistä puroista voi kasvaa suuri, hyviä asioita tuottava virta.

Ympäristöpalkintoa haettiin tänä vuonna kaikkiaan kahdeksalle eri kohteelle. Hämeenlinna on jakanut vuosittaisen ympäristöpalkinnon jo vuodesta 2002 lähtien.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, jannetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 500 euroa. Ympäristöpalkinto luovutetaan Elomessuilla 10.8.2019.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski