Pitäjät Hauho Lammi Tuulos

Hämeenlinnassa kirjastot auki varattujen kirjojen hakemista varten 8.5. alkaen

Irmeli Isokivijärvi. Kuvituskuva: Maria Ilonen

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto aloittaa palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärven mukaan uloslainaamisen perjantaina 8.5.2020.

Asiakkaat pääsevät noutamaan varaamansa aineiston ensisijaisesti itsepalveluna, tarvittaessa henkilökunnan avustamana, kaikista muista toimipaikosta paitsi Nummen ja Kalvolan kirjastoista sekä kirjastoautoista.

Hauhon ja Lammin kirjastot ovat perjantaina 8.5. avoinna kello 10–16 sekä ensi viikolla ja koko kesän maanantaina ja tiistaina kello 12–18 ja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 10–16. Tuuloksessa kirjasto on avoinna varatun aineiston hakemista varten ma-ti klo 13–18 ja pe klo 11–16. Keskiviikkoisin ja torstaisin Tuuloksen kirjasto on kiinni.

– Katsotaan sitten kesäkuussa jos olisi entisellään, Isokivijärvi sanoo.

Hauhon omatoimikirjasto on myös kiinni koko toukokuun.

– Kirjastoissa on vain rajoitetut palvelut. Niissä voi siis vain palauttaa ja lainata kirjastoaineistoa sekä tehdä varauksia. Minkäänlaisia tapahtumia ei ole, lehtienlukusalit ovat kiinni, asiakkaat eivät myöskään voi olla tietokoneilla, eivätkä ottaa valokopioita tai tulosteita, Isokivijärvi muistuttaa.

Valtioneuvoston ohjeiden mukaan kaikenlainen ylimääräinen oleskelu kirjastotiloissa on kielletty aina toukokuun loppuun asti.

– Asiakkaiden täytyy myös muistaa kahden metrin turvaväli ja käyttää desinfiointilaineita mennen tullen. Kaikenlaisia lähempiä kontakteja täytyy välttää. Varauksia suositellaan tehtäväksi verkkokirjastossa, maksuja otetaan vastaan vain jos asiakas on lainauskiellossa. Uusia kortteja toki tehdään, Isokivijärvi kertoo.

– Kesäkuun alusta lähtien voidaan sitten taas palvella täydellä teholla.

Hämeenkoskella kirjasto odottaa tarkempaa ohjausta

Lastu-kirjastot, joihin Hämeenkosken kirjasto kuuluu, odottavat vielä aluehallintoviranomaisten tarkempia ohjauksia. Hallituksen tavoitteena on, että kirjoja ja muita aineistoja pääsisi lainaamaan viimeistään 14.5, mutta koska Hollolassa on varauduttu avautumiseen vasta kesäkuun alusta alkaen, on osa kirjastoväestä parhaillaan vuosiloman vietossa. Toiminnan käynnistäminen ja uloslainaamisen valmistelu kaikkine järjestelyineen vievät aikaa, joten Hämeenkoskella ainakin täysimittainen toiminta käynnistyy vasta 1.6. alkaen.

Ennen uloslainaamispalvelun alkamista asiakkaat voivat kuitenkin jo nyt varata aineistoja verkkokirjastossa lastu.finna.fi. Varattu aineisto odottaa kirjastossa, kun uloslainaaminen käynnistyy.

Keski-Häme seuraa lehdessä ja verkkosivuillaan tilanteen etenemisestä. Lisätietoja saa tarvittaessa kuntien asiakaspalvelunumeroista sekä verkkokirjaston Chat-palvelusta.

 

Lisätty 5.5. klo 18.38 Tuuloksen aikataulujen muutos ja tieto siitä, että Hauhon omatoimikirjasto on kiinni koko toukokuun.

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski