Pitäjät Hauho

Hauho radioaalloilla

Radio Jauhon ajatus on tarjota hyvän mielen ohjelmaa ilman turhaa vakavuutta. Radiohommissa Jouni Heinonen, Jouni Lehtonen ja Mika Wielert.. Kuva: Maria Ilonen

Radio Jauho aloitti toimintansa maaliskuun alussa ja ohjelmaa Hauholta on luvassa ainakin kesäkuuhun asti.

Maaliskuun alusta on radioaalloilla kuultu lähetystä Hauholta, kun Radio Jauho aloitti toimintansa taajuudella 101.3 Mhz. Oma radiokanava oli ollut jo pitkään Hämeen Mokia ry:n toiminnanjohtaja Jouni Heinosen haaveena.

– Haave olisi toteutunut jo aikaisemmin, jos olisi ollut tekijöitä, Heinonen viittaa Mokian tilojen alakerrassa valmiina olleeseen studioon.

Mokia ry:llä on kantakaupungissa nuorisotyön yksikkö Kino Wanhakop ja siellä piti saada nuoret ensin innostumaan radiosta. Nyt Radio Jauhon lähetystä tulee arkipäivisin kahden ja puolen tunnin ajan Joonas Heinosen johdolla Hämeenlinnasta, sen jälkeen lähetys siirtyy Hauholle kello 11. Ohjelmaa tulee niin suorana kuin nauhoitettuna ja Hauholla ohjelmasta vastaavat Jouni Heinosen lisäksi Jouni Lehtonen ja BB-Ville Turkkinen.

– Tavoitteena on tehdä sellaista iisimpää, hyvän mielen ohjelmaaa, ei korona -uutisointia tai negatiivisia asioita sekä olla alueen ihmisten tiedostuskanava. Niin vakituisten kuin kesäasukkaidenkin, sanoo Jouni Lehtonen.

Radio Jauho. Kuva: Maria Ilonen

Mokia ry:n kellarissa sijaitsee radiostudio. Sisustuksessa on hyödynnetty Mokian sairaalatarvikekierrätyksestä jääneitä tarvikkeita.

Lähetyksissä tavataan muun muassa Weberin vieraita sekä kuullaan B-puolen kolmansia. Weberin vieraina ovat käyneet muun muassa Heikki Rantala Luotsi -säätiöstä sekä Mira Sillanpää Hämeenlinnan kaupungin kehittämis- ja strategiapalveluista.

– B-puolen kolmosissa me haemme kirpputorilta kasan vinyylilevyjä, joista soitamme B-puolen kolmannen kappaleen ja niistä sitten keskustelemme. Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa, Jounit Heinonen ja Lehtonen kertovat.

Hauhon puskaradio- ryhmässä toivottiin, että Radio Jauhossa ei kuultaisi urheilua. Kulttuuria sen sijaan on kyllä luvassa ainakin kirjallisuuden ja teatterin muodossa. Jouni Lehtosen Historian havuja -ohjelmassa havisutellaan paikallisen historian lehtiä.

Radio Jauhon lähetys tulee Mokia ry:n tiloista, joka on kristillinen yhdistys. Radio Jauho ei kuitenkaan ole kristillinen radio, vaikka tekijöissä onkin kristillisen vakaumuksen omaavia. B-puolen kolmansiin saattaa osua hengellistä musiikkia yhtä hyvin kuin venäläistä kansanmusiikkia tai Elvistä. Ollessaan B-puolen kolmansia, luvassa on kuitenkin yleensä hieman harvemmin kuultuja kappaleita. Musiikkia kuullaan muutenkin laidasta laitaan, muun muassa Weberin vieras -ohjelmassa vierailijan toivekappaleita. Ja kyllähän heti ensimmäisessä lähetyksessä oli soitettava Juice Leskisen Hauho.

 Jouni Heinonen, Jouni Lehtonen ja Mika Wielert. Kuva: Maria Ilonen

Jounit Heinonen ja Lehtonen muun muassa jututtavat Weberin vieraita ja arvioivat B-puolen kolmosia Radio Jauhon lähetyksissä. Mika Wielert huolehtii teknisestä puolesta.

Radio Jauhon taajuus ulottuu 180 000:n ihmisen kuuluvuusalueelle. Radiomasto sijaitsee kantakaupungissa ja siellä lähetys kuuluu hyvin, mutta esimerkiksi 12-tiellä Hauhon kohdalla kuuluu huonosti.

– Alvettulassa ei kuulu, mutta Ilomantsin mökillä sen sijaan kuuluu hyvin, Jouni Heinonen harmittelee.

Kanavalla on lupa kesäkuuhun asti. Se on lakisääteinen aika. Jatko riippuu siitä, onko ohjelmalupia vapaana.

Kuuntelijamääristä Jouneilla ei ole tietoa.

– Eihän tätä tietysti kukaan myönnä kuuntelevansa, he naurahtavat.

Jouni Lehtonen kertoo kuitenkin palautetta tulleen jonkin verran sosiaalisen median ja tekstiviestien kautta ja ainakin tähän asti se on ollut positiivista. Lehtonen ja Heinonen muistuttavat, että eivät ole ammattilaisia, joten mitä tahansa voi lähetyksissä tapahtua. Kaikenlainen vakavuus pyritäänkin karsimaan pois.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat