VPK banneri
Hauho Hauho

Lasten kevätkirkkoon osallistui reilu puolet Hauhon eskarilaisista

Ilmari ja Arttu Pohjolalle maistui jäätelötarjoilu seurakuntatalolla Lasten kevätkirkon jälkeen. Kuva: Siina Nurminen

Keskiviikkona 23.5. Hauhon kirkossa järjestettyyn perinteiseen lasten kevätkirkkoon osallistui reilu puolet Alvettulan, Eteläisten ja Kirkonkylän 42 esikoululaisesta. Tilaisuudessa siunattiin esikoululaiset koulutielle ja vietettiin samalla päiväkerholaisten kevätjuhlaa. Kirkkoon oli kokoontunut yhteensä jopa noin 140 vanhempaa ja lasta. Tapahtumalla on pitkät perinteet Hauhon seurakunnassa, koululaisia on siunattu kouluun perinteisesti jo ainakin vuodesta 1993.

Paikalle olivat saapuneet myös alvettulalaiset Ilmari ja Arttu Pohjola äitinsä Kaisan ja vaarinsa Pekka Pohjolan kanssa. 6-vuotias Ilmari siunattiin tilaisuudessa muiden esikoululaisten tavoin ensi syksynä alkavaan kouluun, ja päiväkerhossa oleva 4-vuotias Arttu esiintyi tilaisuudessa muiden kerholaisten kanssa. Molemmat pojat ovat olleet seurakunnan päiväkerhossa, joten kevätkirkko on perheelle tuttu perinne.
– Parasta kevätkirkossa oli sormenjälkien painaminen, pojat toteavat yksimielisesti.
Poikien äiti Kaisa Pohjola kokee myös keväkirkon olevan kiva perinne. Myös pojat viihtyivät keväisessä juhlassa.

Kevätkirkolla pitkät perinteet

Lasten kevätkirkolla on lastenohjaaja Eeva-Maria Pyykkösen mukaan jo pitkät perinteet.
– Jo vuonna 1996 kun tulin tänne töihin niin kevätkirkkoa vietettiin. Vuodesta 1971 asti Hauholla on ollut päiväkerhoja ja varmaan melko pitkään aina keväällä vietetty päätösjuhlaa. Yleisesti mielipide kevätkirkosta on ollut myönteinen. Moni vanhempi kokee tämän herkkänä ja liikuttavana tapahtumana. Tämä askel lapsen itsenäistymiseen on koskettava hetki monelle vanhemmalle. Onhan tämä kevätkirkko tällainen työvuoden huippukohta.
Lasten kevätkirkkoa vietetään ympäri Suomen useassa seurakunnassa. Nykyään kuitenkin kirkosta eroajien määrä on kasvanut, joka on myös vaikuttanut kevätkirkkoon saapuvien lasten määrään.
Pyykkösen mukaan viime vuosina niiden lasten määrä on lisääntynyt, ketkä eivät osallistu kevätkirkkoon. Tänäänkään kaikki esikoululaiset eivät olleet paikalla.
– On perheitä, jotka kokevat kristilliset asian sen verran vieraiksi, etteivät osallistu näihin kevätkirkkoihin. Nykyään tuntuu, että ihmiset tekevät aika tiukkojakin rajauksia sen suhteen, että osallistutaanko esimerkiksi päiväkerhon kristillistä perinnettä noudattaviin tapahtumiin.
Pyykkösen mukaan kirkosta vieraantumista tapahtuu jatkuvasti enemmän.
– Se on tietysti harmi, ja haluaisin kyllä rohkaista vanhempia tuomaan lapsia näihin tapahtumiin. Ovathan nämä myös lapsille merkittäviä hetkiä, Pyykkönen toteaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski