VPK banneri
Hauho Hauho

Tinkerbellalle pin up on elämäntapa

Pin up on Hauholla lapsuutensa kasvaneelle Tinkerbellalle sekä elämäntapa että työ. Kuva: Sirpa Suvanto

Hauholta kotoisin oleva Nancilvia Rytkönen käyttää useita erilaisia esiintymisnimiä, parhaiten hänet tunnetaan ehkä taitelijanimellä Tinkerbella. 30-vuotias nuori nainen on hyvä esimerkki siitä, miten positiivinen elämänasenne vie elämässä eteenpäin. Tinkerbella työskentelee pin up-mallina, laulaa ja opettaa lännenratsastuksen alkeita. Pyörätuoli ei ole este.

Tinkerbella oli mukana X Factor Suomessa, jossa hän ja hänen yhtyeensä Three Decades sijoittui neljän parhaan joukkoon. Viimeisin julkinen saavutus tuli Lahdesta, kun Tinkerbella voitti Ace Cornerin järjestämän Miss Pin Up-kilpailun.
Tinkerbella haki kilpailuun ihan loppumetreillä eli hakupäivän viimeisenä iltana paria tuntia ennen haun sulkeutumista. Kilpailuun osallistuminen oli hetken mielijohde eikä nuorella neidolla ollut mitään ennakko-odotuksia kilpailun suhteen.
– Kilpailulta odotin lähinnä uusia tuttavuuksia ja mukavaa tapahtumaan ja meininkiä. Olin tosi yllättynyt, kun oma nimi tuli sieltä ja kehuja sateli. En edes muista kaikkia perusteluita millä voitin, koska olin niin häkeltynyt. Ainoat mitkä jäi mieleen oli aitous ja luonnollinen lavakarisma, Tinkerbella muistelee kilpailua hymyillen.
Teini-iässä Tinkerbella ei ollut vielä pin up-kulttuurin lumoissa vaan hän oli ennemminkin punkkari. Parikymppisenä neitona hän alkoi kuunnella enemmän rockia. Musiikin sekä harrasteautojen kautta tyyli alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Pin up on Tinkerbellalle myös työ. Hän tekee edustuskeikkoja ja juontohommia erilaisissa pin up-tapahtumissa.
– Pin up-maailmassa minua kiehtoo naisellisuus ja viehättävyys. Se, että saa laittautua, pukeutua hienoihin mekkoihin ja korkokenkiin ja korostaa omia parhaita puoliaan. Jokainen on kaunis ja naisellinen omalla tavallaan. Pin up -tyylissä viehättää entisten amerikkalaisten vuosikymmenten tietty glamour; kun lähdettiin kotiovesta ulos, laittauduttiin viimeisen päälle. Avopuolisolla on Ford Thunderbird vuosimallia 1974, jolla käymme cruisingeissa ja ajelemme muutenkin kesäisin. Itselläni on vielä sellainen vanhan ajan invamopo, sellainen Vespan tyylinen kolmipyöräinen. Pin up on minulle elämäntapa. En laittaudu vain kisoihin vaan laittaudun ihan arjessakin.
Tinkerbellan positiivisuus huokuu hänestä ulospäin ja neito jaksaa hymyillä kivuista huolimatta.
– Pin up on minulle sitä, että on rohkeasti oma itsensä. Kauneus tulee paljon mielestäni siitä, kuinka kannat itsesi henkisesti ja se säteilee ulospäin.
Tinkerbellalla on takana vauhdikas kesä, kalenteri oli buukattu lähes täyteen laulukeikkoja bändin kanssa sekä muutamia mallin keikkoja.
– Yhtenä viikonloppuna oli kolme keikkaa ja se oli jo aika raskasta. Sen jälkeen oli onneksi pieni loma ja pääsin viikoksi Lappiin rauhoittumaan. Kaikkea pitää tehdä ihan omaa jaksamista kuunnellen.

Ratsastusonnettomuus muutti elämää

Ennen laulajan ja mallin uraa Tinkerbella oli nuoriso-ohjaaja. Lisäksi hän työskenteli hevosten parissa. Perheeseen kuuluukin avopuolison lisäksi kolme hevosta. Hevosilla on ollut aina iso osa Tinkerbellan elämässä. Niin myös onnettomuudessa, jonka vuoksi hän joutui pyörätuoliin.

– Tipuin hevosen selästä vuonna 2013. Oikea jalka ei pidä painoa lainkaan ja selässä on kovat hermokivut. Sisätiloissa pystyn kulkemaan rollaattorilla ja hyvinä päivinä kyynärsauvoilla. Ulkona joudun käyttämään pyörätuolia. Kivut vaihtelevat päivittäin ja jotkut päivät ovat parempia kuin toiset.
Syksyllä hänelle asennetaan selkään kipustimulaattori, josta tutkimuksen mukaan 75 prosenttia kipupotilaista on saanut apua. Laitteella korjataan hermoratoja ja häiritään aivoihin menevää kipusignaalia.
– Toivon, että saisin siitä niin paljon apua, että pääsisin kulkemaan kyynärsauvojen kanssa. Olisi hienoa toimia enemmän itsenäisesti eikä olla muiden ihmisten avun varassa.
Tulevaisuuden suunnitelmissa Tinkerbellalla on edelleen musiikki, opiskelu ja pin up -mallin työt.
– Ikaalisissa minua odottaisivat rockmerkonomin opinnot, mutta muitakin opiskelusuunnitelmia on mielessä. Toisaalta nyt on enemmän keikkaa ja tätä musiikkia haluan tehdä nyt. Jossain vaiheessa haluaisin vielä palata nuorisotyöhön.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski