Hauho Hauho

Tuittulassa heräteltiin yhteislauluperinnettä eloon

Eesaun Kädet tahditti Tuittulan laulajaisia. Uusitusta lauluvihosta saivat laulajat toivoa suosikkejaan. Kuva: Maria Ilonen

Tuittulan kylässä laulettiin perjantai-iltana yhdessä Tuittulan Kyläyhdistys ry:n järjestämässä lauluillassa. Lauluiltoja on Tuittulassa järjestetty aiemmin kymmenisen vuotta sitten, nyt päätettiin kokeilla uudelleen, innostuisivatko ihmiset.

– Kaivattaisiin vähän nuorempaa väkeä kyläyhdistykseen, olemme nyt uusineet lauluvihkoa, enää ei lauleta Elämää juoksuhaudoissa, sanoo entinen kyläyhdistyksen puheenjohtaja, nykyinen rivijäsen Raimo Timonen mitenkään kyseistä kappaletta huonoksi väittämättä.

Eesaun Kädet -bändi säesti

Mukana laululistalla on nyt enemmän radiosoitosta tuttuja kappaleita, yhteensä 60 laulua. Kyllä listalta silti vanhoja suosikkeja löytyy edelleen. Lauluiltaa säestänyt Eesaun Kädet aloitti illan omavaltaisesti Anttilan keväthuumauksella ja illan mittaan laulajat saivat esittää toiveita. Kesäiltaan kajahtivat niin Viidestoista Yö, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Balladi Olavin linnasta, Ei tippa tapa, Volga kuin Hauhokin.

Eesaun Kädet on Tuittulan oma orkesteri, jossa Raimo Timonen soittaa kitaraa ja laulaa. Aiemmin lauluilloissa ei ole kokonaista bändiä ollut säestämässä, vaikka säestäjä on toki ollut. Timosen lisäksi Eesaun Käsissä soittavat bassoa Timo Mäkinen, rumpuja Antti Ylöstalo ja laulusta ja ukulelesta vastaavat Terhi Lehtonen ja Tuuli Paasilehto. Kun Juice Leskinen Hauho-kappaletta ryhdyttiin soittamaan, otti basisti Timo Mäkinen lauluvuoron ja jatkoi samaan tahtiin Norjalaisen villapaidan. Pihalla pörränneet ampiaiset hyökkäsivät Mäkisen kimppuun, mutta se ei tahtia haitannut, vaan kortisonin avulla musisoitiin eteenpäin.

Mukava tavata ihmisiä

Vuonna 2001 perustettu kyläyhdistys toimii Tuittulassa aktiivisesti. Väkeä kesäillan laulajaisiin olisi toki mahtunut enemmänkin, kesäasukkaita myös kaivattiin paikalle. Tapahtumasta kaavaillaan jatkuvaa. Pohdittiinkin, onko perjantai-ilta paras ajankohta tai olisiko pitänyt aloittaa myöhemmin kuin kuudelta. Tapahtumassa oli kuitenkin mukava viettää aikaa yhdessä ja tavata tuttuja. Puiden varjossa helteisen päivän iltana ei ollut liian kuumakaan.

– Oikein mukavaa on nähdä kyläläisiä, kun muuten vaan autolla kättä nostetaan. Ennen aina piipahdettiin naapurissa, kiittää Marketta Ylöstalo tapahtuman sosiaalista puolta.
Uusittu lauluvihkokin vaikutti Ylöstalon mielestä hyvältä.
Musiikkipuolen lisäksi Tuttulan illassa oli tarjolla puffetin antimia kuten grillimakkaraa, kahvia ja pullaa sekä arvontaa. Ankanuitossa käytettävät kumiankat oli laitettu ämpärissä puuhun ja tehtävänä oli arvata, kuinka monta ankkaa ämpäriin mahtuu. 28 ankkaa ämpäriin sopi, ja lähimmät arvaukset olivat 22 ja 32.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP