Pitäjät Hauho

Hauhoa siistimmäksi kesälomalla?

Tuija Ruokolahti, Jukka Pietilä ja Lea Lahti iloitsevat Hauholta liikkeelle lähteneen kesätyöprojektin leviämisestä ympäri Hämettä. Kuva: Eveliina Heino  

Alle 18-vuotiaille nuorille on juuri nyt kesätöitä tarjolla Hauhon alueella. Työtä tarjoaa Hauhon Säästöpankkisäätiö yhteistyössä Hauhon Oma Säästöpankin ja Hämeenlinnan 4H-yhdistyksen kanssa.  Paikkoja voi hakea huhtikuun loppuun asti.

– Nuorille tarjoamamme kesätyö käsittää kaikennäköisiä ulko- ja sisätöitä, 4H-yhdistyksen hallintopäällikkö Tuija Ruokolahti kertoo.

– Samalla nuoret tekevät Hauhoa viihtyisämmäksi ja ympäristöltään siistimmäksi. Yksi nuori työskentelee yhden viikon ajan. Työ tapahtuu kahdeksan nuoren ryhmissä, yksin ei tarvitse olla, hän jatkaa.

Hauhon Säästöpankkisäätiö, Oma Säästöpankki Oy ja 4H-yhdistys tarjosivat kesätyötä hauholaisille nuorille myös viime vuonna.

– Vuonna 2018 pääsimme heinätöihin, oli vähän maalausprojektia ja pääsimme myös museolle siivoamaan.  Hauhon Säästöpankkisäätiöstä myönnetään Hauhon Oma Säästöpankin konttorille rahaa, joka on tarkoitus käyttää kaikkien hauholaisten hyvinvointiin ja kesäasukkaiden viihtyvyyteen.

Työhakemukset voi lähettää Hämeenlinnan seudun 4H- yhdistyksen nettisivuilla olevalla lomakkeella. 4H käsittelee lähetetyt hakemukset.

– Me olemme nuorten mukana toteuttamassa töitä. 4H-yhdistys palkkaa ja hoitaa työnantajakustannukset ja palkanmaksut, Ruokolahti sanoo.

Hakemuksen voi halutessaan jättää myös Hauhon Säästöpankkisäätiölle tai Oma Säästöpankin konttorille. Työhakemuksia voi jättää 30.4. saakka.

– Viime vuonna työllistimme 11 nuorta. Tähän mennessä on tullut 7 hakemusta.

Ruokolahden mukaan 4H-yhdistys on hyvin pitkälti monelle ensimmäinen kesätyöpaikka.

– Kesätöiden yhteydessä opetellaan samalla, mitä ovat työnantajan ja työntekijän velvollisuudet ja vastuut. Työpäivät kestävät yhdeksästä kolmeen.

Sijoittamista nuorten tulevaisuuteen

Hauhon Säästöpankkisäätiö on voittoa tavoittelematon. Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden sekä taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen toiminta-alueellaan.

– Haluamme olla mukana tukemassa alueen elinvoimaisuutta ja hyvinvointia.  Yritämme etsiä hyviä hankkeita, joita rahoittaa, ja tämä kesätyöhanke on lähtenyt Hauhon Oma Säästöpankin konttorilta, joten lähdimme mielellämme mukaan, Hauhon Säästöpankkisäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Jukka Pietilä kertoo.

– Sijoitamme mielellämme nuoriin kohdistuviin hankkeisiin, ja ohjaamme nuoria työllistymään.  On ollut mahtavaa olla mukana tässä hankkeessa, koska olemme löytäneet yhteisiä projekteja. Tämä hanke on levinnyt Hauholta Akaaseen, Lempäälään, Renkoon ja Lahteen, ja tämä on ollut tosi hienoa, Jukka Pietilä ja Oma Säästöpankin Hauhon konttorin palveluneuvoja Lea Lahti iloitsevat.

– Pyrimme työllistämään nuoria isolta alueelta. Oma Säästöpankilla on 40 konttoria ympäri Suomea. Olisi mukava joskus tulevaisuudessa sitten nähdä, kuinka suuri porukka työllistettyjä nuoria todellisuudessa on. Toivottavasti tämä saa hyvin tuulta purjeidensa alle, Pietilä pohtii.

Kirjoittajat: Suvi Aartolahti, Eveliina Heino, Iiro Lehtinen, Ruusu Vuorinen

Artikkeli on alunperin julkaistu 25.4.2019 Keski-Hämeen koululaisnumerossa, jonka uutiset ovat kirjoittaneet Hauhon Yhtenäiskoulun 8.-luokkalaiset.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski