Pitäjät Hauho

Hauholainen somejulkkis Pertti

Hauholla asustelee Pertti, oikealta nimeltään Bertil, joka on muuntautunut tuttavallisemmaksi Pertiksi. Pertti – Perseilevä labradorinnoutaja -sivulla on lähes 17 000 seuraajaa Facebookissa. Sympaattinen Pertti ottaa kantaa pinnalla oleviin asioihin, yleensä huumorilla.

Pertin media-assistentti, omistaja Torsti Nieminen päivittää Pertin Facebook-tiliä lähes päivittäin. Ovathan he yhdessä lähes vuorokauden ympäri, ja asiaa Pertillä riittää, ihastuttavien ja humoristisen kuvien kera.

– Alun perin olin Facebookissa labradorinnoutajaryhmässä, jossa oli jäseniä suunnilleen saman verran kuin Pertillä on nyt seuraajia. Julkaisin siellä aika aktiivisesti kuvia Pertistä, ja joku vinkkasi, että tee Pertille omat sivut ja siitä se sitten lähti. Tein Pertille omat sivut ja ihmiset tuntuvat tykkäävän Pertin päivityksistä, Nieminen kertoo.

Pertillä on ollut omat sivut Niemisen mukaan noin puolitoista vuotta. Mitään markkinointirahoja sivuihin ei Niemisen mukaan ole käytetty eikä sivuja ole mihinkään tyrkytetty. Pertti ei tee kaupallista yhteistyötä minkään tahon kanssa.

– Se on ihan sama montako seuraajaa Pertillä on, onko niitä 500, 5000 tai se 17 000. Sivuihin ei käytetä rahaa eikä sieltä oteta rahaa eikä mitään etuisuuksia. Luulen, että yksi syy Pertin suosioon on myös se, että hän on niin epäkaupallinen kaveri. Tämä on ihan vain ajankulua ja huvia, Nieminen kertoo.

– Pertillä mitään erityistä asiaa, vaan milloin mitäkin, leukailua ja olevinaan huumoriakin. Pertin päivitykset eivät välttämättä ole ihan minun ajatuksiani, vaan ne tulevat vähän siltä väliltä, minulta sekä Pertin persoonasta, Nieminen naurahtaa.

Pertti postaa milloin mistäkin ja mitä milloinkin tulee mieleen. Mitään julkaisukalenteria Pertillä ei ole, mutta erityiset juhlapäivät Pertti ottaa huomioon. Nieminen kertoo, että ottaa yleensä kuvan tai pari, ei käsittele kuvia vaan se kuva on sitten siinä mikä sattuu tulemaan ja jos se on hyvä, niin sen voi sitten julkaista.

– En käytä sen kummemmin aikaa Pertin sivujen päivittämiseen. Nappaan kuvan ja jos siihen tulee jotain hyvää tekstiä mieleen, niin laitan sen. On kolme asiaa, joista Pertti ei postaa ja ne ovat politiikka, uskonto ja narttujen paino, Nieminen sanoo.

Nieminen kertoo, että Pertti on aika vallaton, mutta kuitenkin niin tottunut jo kuvaamiseen, että kuvia on helppo ottaa.

– Palloihin Pertti on ihan fiksaantunut ja silloin hän ei näe eikä kuule mitään. Samoin naapurin Saara-koira saattaa viedä Pertin huomion välillä aivan totaalisesti, Pertti naureskelee.

– Pertti on täydellinen mussukka. Hän on meidän perheen seitsemäs labradorinnoutaja ja kyllä Pertillä on niin ihmisen mieli kuin olla ja voi. Pertti ottaa kuvatessa myös ilmeitä kun pyytää, Nieminen naurahtaa.

Somejulkkis Pertin päivitykset keräävät valtavan määrän tykkäyksiä ja ihastuneita kommentteja, jotka Nieminen pyrkii kaikki lukemaan. Pertille lähetetään myös paljon yksityisviestejä.

– Suurin osa viesteistä on positiivisia ja kiitellään, että olipas sinulla hyviä juttuja. Mutta sitten aamuyön tunteina tulee viestejä, joissa ihmiset käsittelevät aika rankkojakin asioita, Nieminen kertoo.

Siviiliammatissa Pertti on ruumiskoira eli hän etsii kadonneita ihmisiä omistajansa Niemisen kanssa. Ammatistaan Pertti ei kerro mitään omilla sivuillaan.

– Pertin sivu on huumorisivu, joten siellä ei puhuta ammatista eikä mistään siihen liittyvästä, sanoo Nieminen.

Kadonneiden ihmisten etsiminen on Pertille ja Niemiselle vapaaehtoistyötä. Mukana on myös Niemisen toinen koira, kahdeksanvuotias labradorinnoutaja Bono.

– Pertti ja Bono ovat mukana Ruumiskoira Team -ryhmässä, jolla on Facebook-sivut. Nämä sivut ovat vain sen takia, että kun ihminen googlaa ruumiskoiraa, niin tulos löytyy. Viime vuonna etsintäpäiviä oli viitisenkymmentä. Itse työskentelen yrittäjänä ja se mahdollistaa sen, että voin käyttää aikaani niin paljon vapaaehtoistyöhön, Nieminen kertoo.

Haastattelun aikana kolmekymmentäkiloinen pentumainen 3-vuotias Pertti yritti useaan otteeseen kiivetä toimittajan syliin.

– Ehkäpä Pertti ei välillä huomaa omaa kokoaan vaan luulee olevansa pieni pentu. Pertti-poika on välillä hyvin pentumainen, Nieminen naurahtaa ja nostaa Pertin syliinsä.

 

Tagit

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat