Pitäjät Hauho

Hauhon kesätorille kokoonnutaan tapaamaan tuttuja

Hauhon kesätori on monelle vuoden kohokohta ja sinne tullaan erityisesti tapaamaan tuttuja. Kesätoria pidetään Hauholla terveysaseman vieressä joka lauantai heinäkuun loppuun saakka. Kuva: Siina Nurminen

Hauhon kesätori on lähes jokaisen hauholaisen must do-juttu. Jo vuoden ensimmäinen toripäivä 30.6. keräsi Hauhon vanhan puukoulun vieressä sijaitsevan torin aivan täyteen markkinaväkeä. Hauhon kesätorilla vierailijoille vinkiksi; paikalle kannattaa saapua ajoissa mikäli parkkipaikkaa halajaa läheltä. Kesälauantait ovat nimittäin vuoden ne ainoat päivät, kun Hauhon keskustasta on lähes mahdotonta löytää parkkipaikkaa. Mikä sitten on syynä, että Hauhon kesätori vetää vuodesta toiseen paikan täyteen väkeä?

Hauhon Ilmoilasta kotoisin oleva Hannu Kantola oli saapunut kesän ensimmäiselle kesätorille 30.6. tarkastamaan tunnelman. Hauhon kesätori kuuluu Kantolan joka kesän traditioihin, ja torille tullaan lähinnä tapaamaan tuttuja. Tori onkin monelle hauholaiselle, tai Hauhon kesäasukkaalle, se vuoden ehdoton tapahtuma, missä tapaa kaikki tutut kerralla. Joitakin ihmisiä tavataan vain kerran vuodessa – ja se kerta on totta kai kesätorilla.
– Kyllä täältä aina jotain mukaankin tarttuu, kertoo Kantola.
– Tänä vuonna löysin syntymävuoteni Suomen Kuvalehden, hän esittelee.
Kantolaa kiinnostaa myös jokavuotinen sahtimestaruuskilpailu, ja niskavuorineuvoksen kruunaaminen. Tämän vuoden Niskavuoriviikon markkinoilla sahtikisan tuomaristossa löytyi myös Kantolan tuttuja, joten tilaisuutta piti ehdottomasti mennä seuraamaan.
– Tänä vuonna tuttuni kanadalainen Jeff Hutchings, joka viettää kesänsä Hauholla, on mukana tuomaristossa arvostelemassa sahteja.
Hutchings on kesähauholainen ja oppinut seitsemän Hauholla vietetyn kesänsä aikana sahtien suureksi ystäväksi.

Torilla markkinapöytien lisäksi ohjelmaa

Tänä vuonna Hauhon Yrittäjien jokaisella viidestä kesälauantain kesätoripäivästä on oma teemansa. Ensimmäinen 30.6. toripäivä oli Niskavuoriviikon markkinapäivä, jossa joka vuosi julistetaan vuoden niskavuorineuvos sekä pitäjän sahtimestari. Toinen torilauantai 7.7. oli Hämeen Sanomien tähtitapahtuma, ja tulevana lauantaina 14.7. kesätorille jalkautuu Keski-Häme. 14.7. paikalla torilla on myös livemusiikkia. Esiintyjänä on trubaduuri-X Joni Valkeejärvi, mies ja kitara. Luvassa on siis hyvää musiikkia, naurua ja loistavaa fiilistä. Tulethan tervehtimään meitä Keski-Hämeen teltalle! Neljännen torilauantain 21.7. teema on lapset, ja silloin paikalla on taikuri Risto Pajunen viihdyttämässä lapsia ja aikuisia. Lisäksi torilla on silloin esittelyssä esimerkiksi hevosia ja koiria. Viimeisimpänä kesätoripäivänä 28.7. teemana on nostalgia. Tulloin torilla esiintyy Three Decades-Duo, X-Factor 2018-ohjelmassa tutuksi tulleet neidot. Swingiä, jazzia, ja ikivihreitä aina hurmaavan kieltolain ajan vallattomuudesta Marilynin klassikoihin. Samalla voit osallistua Nostalgia-ajoon vanhalla kulkupelillä, joiden ohimarssi tapahtuu kello 11.

Hauhon kesätorilla ainutlaatuinen tunnelma

Hämeenlinnalaisen Pentti Simolan mielestä Hauhon kesätorilla on ainutlaatuinen tunnelma.

– Tällaista samanlaista tapahtumaa ei löydy mistään Hämeenlinnasta. Hauholla on niin upea tunnelma ja miljöö, ettei tätä voi verrata mihinkään, kertoo nyt neljättä kertaa Hauhon kesätorilla vieraileva Simola.
Simola ihastui jo ensikertaa Hauholla vieraillessaan sen upeaan luontoon, vanhoihin rakennuksiin ja maaseudun tunnelmaan.
– Vanhat perinteet, kuten Hauhon kesätori, kiinnostavat minua, ja täällä Hauhon torilla on sitä oikeaa maaseudun tunnelmaa, Simola ihailee.
Torilla onkin markkinapöytiä ja -kojuja laidasta laitaan. Tarjolla on niin hauholaisten kuin muualtakin tulevien taitajien käsitöitä, ruokia, vaatteita, esineitä ja muuta. Tori on ehdottomasti monelle se kesän kohokohta, ja kävijöitä riittää aina vauvasta vaariin.

Loput kesätoripäivät ovat:

– La 14.7. paikalla Keski-Häme
– La 21.7. Teema: Lapset
– La 28.7. Teema: Nostalgia

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat