Pitäjät Hauho

Hauhon kunnantalo meni kaupaksi

Hauhon vanha kunnantalo Vihniöntiellä on myyty One Way Missionille.

Hämeenlinnan kiinteistöjohtaja Pasi Korte hyväksyi 18.12.2020 viranhaltijapäätöksenä Hauhon vanhasta kunnantalosta tehdyn ostotarjouksen. Vihniöntiellä Hauhon ydinkeskustassa sijaitsevan kiiteistön uusi omistaja on karismaattinen lähetysjärjestö One Way Mission, jonka toiminnanjohtaja on Tapani Suonto. Hänen mukaansa järjestön tavoitteena on perustaa Hauholle kurssi- ja kulttuurikeskus.

– Jos saamme rakennukselle tarvittavan käyttötarkoituksen muutoksen, tarkoitus on tehdä siitä muun muassa kurssikeskus, joka palvelee One Way Missionin kotimaantyötä. Siitä tullisi myös eräänlainen kulttuurikeskus, jossa voisi olla monenlaisia musiikki-, taidenäyttely- ja muita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Myös toimintaa syrjäytyneiden, köyhien ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi on tavoitteena, Suonto kertoo Keski-Hämeelle.

Moni asia on Suonnon mukaan vielä auki, ja lupakysymykset ratkaisevat miten asia etenee.

– Tällä hetkellä näyttää kuitenkin lupaavalta, sanoo Suonto sähköpostiviestissään.

Hauhon vanhan kunnantalon myynti oli annettu kilpailutuksen voittaneelle Kiinteistömaailmalle, joka välitti kaupungille One Way Missionin ostotarjouksen viikkoa ennen joulua. Järjestön tarjous oli sama kuin kiinteistön markkinoinnissa käytetty velaton myyntihinta, 140 000 euroa.

Kiinteistöjohtajan päätöksen mukaan kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kaupantekotilaisuudessa ja omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun kauppahinta on kokonaisuudessaan maksettu. Kaupan kohteena olevaan kiinteistöön kuuluvat sekä 2005 neliön tontti että sillä sijaitseva,  950 neliön rakennus.

Hallintosäännön mukaisesti Hämeenlinnassa kiinteistöjohtaja päättää niiden kiinteistöjen toimenpideohjelman mukaisista asunto-osake- ja kiinteistökaupoista, joiden suuruus on enintään 300 000 euroa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat