Lammi Pitäjät Lammi

Havuja haudoille isänpäivästä jouluun

LC Lammi on taas perinteiseen tapaansa vienyt havuja Lammin hautausmaalle kaikkien vapaaseen käyttöön lauantaina 26.10.2019. Havuhäkit sijaitsevat hautausmaan Evontien pysäköintialueen portin vieressä hautausmaan puolella.

– Toivomme, että havut löytävät taas tiensä lammilaisille haudoille – erityisesti havut on tarkoitettu heille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta käydä havuja metsästä hakemassa, kertoo LC Lammin presidenttinä kaudella 2019–2020 toimiva Kari Kääriä.

Havut ehtivät haudoilla kävijöiden iloksi jo viime lauantaiseksi pyhäinpäiväksi, jolloin perinteisesti käydään paljon haudoilla, kun kirkossa luetaan kaikkien menneen vuoden aikana kuolleiden nimet ja sytytetään heidän muistokseen kynttilä.

Seuraava juhlapäivä, jolloin läheisten haudoilla paljon käydään, on marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi vietettävä isänpäivä. Tänä vuonna isänpäivää juhlitaan 10.11. eli tämän viikon sunnuntaina.

Havuja uskotaan riittävän kaikkien syksyn juhlien jälkeen joulun pyhiin asti. Kääriä uskoo niiden myös pysyvän hyvässä kunnossa.

– Havut kestävät hyvin joulun yli. Ne ovat peräisin juuri hiljattain kaadetusta jalokuusesta, Kääriä kertoo.

– LC Lammin jo perinteeksi muodostunut havuoperaatio on taas toteutettu. Toivomme, että erityisesti he, joilla ei ole muuta mahdollisuutta hakea tai saada havuja, löytävät havut rakkaidensa haudoille, sanoo Kari Kääriä.

 

 

Havuja hakemassa Lammin Leijonista Erkki J. Vilén (vas), Jere Rauhala ja Kai Nieminen.

Kuva: Ulla Rauhala

Hyvää isänpäivää 10.11.2019

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski