Pitäjät Hämeenkoski

Hyvä päivä Koskella

Maija, Nella, Enni ja Leo Salminen. Kuva: Marjo Karinkanta

Hämeenkoski-päivä sai tavallista hiljaisemman kesän jälkeen ihmiset liikkeelle.

Hämeenkoski-päivä valtasi Koskikartanon levähdysalueen lauantaina. Tapahtumien osalta tavallista hiljaisempi kesä sai nyt hämeenkoskelaiset liikkeelle, sillä tapahtumassa kävi runsaasti väkeä. Hämeenkoski-päivä on perinteisesti rakentunut paikallisten yrittäjien ja yhdistysten edustuksesta sekä hämeenkoskelaisten kohtaamisista herkuilla ja musiikilla höystettynä. Kotiseutumuseo piti ovensa kävijöille avoinna tapahtuma-ajan ja vähän sen ylikin. Lisäksi tapahtuman päätteeksi oli mahdollista osallistua opastetulle hautausmaakävelylle pientä maksua vastaan.

Tänä vuonna tapahtumassa oli mukana 24 eri tahoa esittelemässä toimintaansa.
– Monet tahot ovat mukana joka vuosi, mutta uusiakin osallistujia tapahtumassa nähtiin, Koski-seuran sihteeri Sirpa Selonen kertoo.

Kuva: Marjo Karinkanta

Kosken VPK oli aiempien vuosien tapaan paikalla esittelemässä toimintaansa, ja VPK:n viihdeorkesteri vastasi tapahtuman musiikista Hämeenkosken Harmonikkojen ohella.

– VPK:lla oli tällä kertaa mukana myös hälytysmuonitusryhmä kertomassa toiminnastaan ja opastamassa elintarvikkeiden kotivaraisuuteen. Koronan myötä kotivaraisuus eli tietyn elintarvikemäärän säilyttäminen varalla kotona on noussut ajankohtaiseksi asiaksi, Selonen toteaa.

Seurakunnan esittelyalueella pääsi tapaamaan seurakunnan työntekijöitä ja maistamaan taivaalliseksi nimettyä hattaraa. Lapsille ohjelmassa oli muun muassa poniratsastusta Hämeenkosken Ratsastajien järjestämänä. Koski-seura järjesti myös perinteiset arpajaiset.

Kuva: Marjo Karinkanta

Hämeenkosken Harmonikat viihdyttivät ja tanssittivatkin musiikillaan.

Pääosin poutainen päivä suosi tapahtumaa.

– Hämeenkoski-päivällä on kyllä ollut useana vuotena varsin hyvä tuuri säiden suhteen. Koski-seura on järjestänyt tapahtumaa viiden vuoden ajan, joista vain yhtenä kertana on satanut. Tosin eräänä vuotena tuuli niin, että teltatkin meinasivat lähteä lentoon, Selonen muistelee.

Aiemmin Hämeenkoski-päivän järjestäjänä toimi kunta.

– Kuntaliitoksen jälkeen Koski-seura otti tapahtumasta koppia. Keväällä suunnittelut aloittaen ja hyvässä yhteistyössä mukana olevien toimijoiden kanssa tapahtuma on järjestetty joka vuosi.

Kuva: Marjo Karinkanta

Perinteinen Hämeenkoski-päivä houkutti mukavasti väkeä viime lauantaina.

Hämeenkosken Maa- ja kotitalousseura vastasi tapahtumassa lettukahviosta.

– Tänään on kyllä ollut tosi hyvä päivä. Ihan alussa oli hiljaisempaa, mutta sitten sutinaa on ollutkin tasaisesti koko ajan, Maa- ja kotitalousseuran sihteeri Rauni Miettinen kertoo tyytyväisenä.

Kuva: Marjo Karinkanta

Kosken vapaapalokuntalainen Jani Laine jututti Päijät-Hämeen Jätehuollon esittelypisteellä ympäristöhoitajaopiskelija Oili Koskimaata ja ympäristökasvattaja Satu Kaarlaa.

Päijät-Hämeen Jätehuolto on myös ollut tuttu näky Hämeenkoski-päivässä useana vuonna. Pisteellä annetaan jäteneuvontaa ja keskustellaan ajankohtaisista asioista.

– Olemme olleet perinteisesti tapahtumassa mukana. Täällä on tavoittanut aina hyvin hämeenkoskelaisia toimijoita sekä asukkaita – ja niin myös tälläkin kertaa. Hyviä keskusteluja olemme tänään päässeet käymään, ympäristökasvattaja Satu Kaarla kiittelee.

Hämeenkoskelainen Maija Salminen saapui tapahtumaan mukanaan lapset Leo 4, Enni 7 ja Nella 10. Etenkin herkut ja poniratsastus olivat lasten mieleen.

– Yhtään ei kyllä ei jännittänyt, ja poni oli kiltti, Enni Salminen kommentoi ratsastuskokemusta.

Maija Salminen oli kiitollinen siitä, että kylällä järjestetään tapahtumia.

– Tämä kesä on ollut tietenkin poikkeuksellisen hiljainen, mutta ei kylällä koskaan liikaa tapahdu muulloinkaan, joten nyt on kiva kierrellä ja nähdä ihmisiä!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat