Pitäjät Lammi

Hyvinvointikeskuksen remontti jatkuu rajattuna

Lammin vanhan päiväkodin purkutyömaa. Kuva: Merja Hirvisaari

Lammin hyvinvointikeskusta rakennuttava Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö on toimitusjohtaja Heikki Meriläisen mukaan selvitellyt kuluvan viikon aikana tervapääskyjen pesimisrauha-asiaa ja päässyt neuvotteluissa Ely-keskuksen kanssa yhteisymmärrykseen.

– Urakoitsijamme voi jatkaa kohteella valmistelevia töitä ja maansiirtotöitä osalla hyvinvointikeskuksen tonttia. Osa alueesta tullaan aitaamaan vielä erikseen, jotta tervapääskyjen pesimisrauha voidaan taata, sanoo Meriläinen.

Hyvinvointikeskuksen alta purettavan vanhan päiväkotirakennuksen juuri käynnistyneet purkutyöt keskeytettiin viime viikolla, kun paikallinen asukas otti yhteyttä kaupungin rakennusviranomaisiin päiväkodin räystäiden alla olevien tervapääskyjen pesien takia.

Tervapääskyt ovat Suomessa erittäin uhainalaisiksi luokiteltuja ja rauhoitettuja. Pesimäaikaan kaikkien lintujen pesät ovat Suomessa rauhoitettuja.

Toimitusjohtaja Meriläinen ei vielä osannut kertoa, millaisia taloudellisia tai aikataulullisia vaikutuksia töiden keskeyttämisellä ja työmaan rajauksella tulee lopulta olemaan, mutta lintuja ei aiota jatkossakaan unohtaa:

– Pesäratkaisuja tutkaillaan lintuihmisten kanssa niitäkin kesän kulessa, Meriläinen lupaa.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski