Pitäjät Teemat Hauho

Joenrantajumppa on ollut ennätyssuosittua

Kuva: Maria Ilonen

Alvettulan kyläyhdistyksen järjestämät jumpat kesäisin Rikulanrannassa ovat perinne, sateen sattuessa ollaan seuratalolla.

Alvettulassa on jo useiden vuosien ajan jumpattu kesäisin Rikulanrannassa kyläyhdistyksen järjestämissä jumpissa. Jumpat alkoivat kesäkuun alussa, ja kesäkuussa säätkin suosivat. Kolme kertaa on jouduttu siirtymään Seuratalolle joko sateen tai sateiden jäljiltä liian kostean nurmikon takia, kuten heinäkuun puolessa välissä kävi.

Yleensä jumppaajia on 20–30, mutta ennätykselliset 54 liikkujaa on myös ollut tänä kesänä mukana.

Marjatta Hieto Alvettulan kyläyhdistys ry:stä tuumii koronaepidemian aiheuttaneen yleisöryntäyksen, kun suurin osa ryhmäliikunnoista on peruttu.

– Meitä käy täällä aika vakioporukka, mutta nyt kesän aikana on näkynyt sellaisia lomalaisiakin, joita en ole edes tuntenut. Tunnit ovat kaikille avoimia, Hieto kertoo.

Tänä kesänä vetäjänä on toiminut hauholainen fysioterapeutti ja personal trainer Jenni Kyyrö. Joenrannassa on tehty vauhdikkaampaa hiit-tyyppistä treeniä, sisätiloissa tunnit ovat olleet rauhallisempia rajallisen tilan vuoksi. Tällä kertaa Alvettulan seuratalolla keskityttiin kehonhuoltoon.

Kuva: Maria Ilonen

Nurmikon kosteus esti joenrannassa jumppaamisen, joten siirryttiin Seuratalolle. Siellä tilaa on vähemmän, mutta lisätilaa löytyi muun muassa lavalta.

– Huomaa, että ihmisillä on ollut jo tarve päästä liikkumaan ja tapamaan ihmisiä. Yleensä se kymmenen henkeä on Hauholla yleisin jumpparyhmän koko, sanoo Jenni Kyyrö Alvettulan kyläyhdistyksen jumppien suosiosta.

– Osallistujia on ollut isolla ikähaitarilla yli 70-vuotiaista 14-vuotiaisiin. Tunnit ovat kaikille sopivia, ja jokainen voi tehdä oman tasonsa mukaan, tunnit ovat vaihtelevia eri teemojen mukaan, hän kertoo.

Ulkona jumppaamisessa on oma hohtonsa, ja Rikulanrannassa on mahdollista hakeutua myös varjoon helteillä ja pulahtaa jokeen uimaan jumpan jälkeen. Vauhdikkaat treenit ovat myös olleet osallistujien mieleen. Tällä kertaa sisätiloissa keskityttiin kehonhuoltoon ja oman itsensä kuuntelemiseen rauhallisen musiikin tahdissa.

Jumpat jatkuvat tiistai-iltaisin heinäkuun loppuun, ja jos tunti on siirretty seuratalolle, siitä ilmoitellaan Facebookissa tai viimeistään rantaan viedään kyltti muuttuneesta paikasta. Talvisin on tarjolla venyttelytunti perjantaisin.

Kuva: Maria Ilonen

Ohjaaja Jenni Kyyrö näyttää, kuinka käsivarsien kireydet saavat kyytiä. Kyyrö on ohjannut tämän kesän ajan Alvettulan kyläyhdistyksen järjestämää jumppaa.

– Venyttelyssä on käynyt parikymmentä henkeä, ja siellä on ollut mukana miehiäkin, naurahtaa Marjatta Hieto, kun tällä kertaa jumpattiin naisvoimin.

Ensimmäistä kertaa jumppaamaan oli lähtenyt Eila Kastepohja tyttärensä Tiina Kastepohjan houkuttelemana.

– Olen ensimmäistä kertaa myös tällaisessa jumpassa, ainoastaan Laviksessa olen aikaisemmin käynyt. Kunto on kyllä hyvä, meillä on hirvikoira, jonka kanssa lenkkeilen, Hauhon Sappeessa asuva Eila Kastepohja sanoo.

Tytär Tiina Kastepohja on käynyt Jenni Kyyrön vetämissä jumpissa aiemminkin, Alvettulassa aiemmin kerran.

– Sappeesta on niin pitkä matka, ettei yksin tule lähdettyä. Nyt tuo tytär on vienyt minua joka paikkaan ja tännekin meidän piti oikeastaan tulla jo viime viikolla, Eila Kastepohja naurahtaa.

Laviksessa hän on käynyt Hauhon kirkonkylällä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat