Pitäjät Hauho

Joulutapahtuma Hauhon kirkonkylässä

Pukki ja Petteri kuuluvat HawuJouluun. Kuva: Keski-Häme

Perinteikästä hauholaista HawuJoulua vietetään jälleen viikon päästä, lauantaina 14. joulukuuta. Hauhon Rouwasväenyhdistyksen järjestämä tapahtuma on koottu hyvällä yhteistyöllä useide tahojen kanssa, ja näkemistä ja kokemista riittää kaikille.

Rouwiksen joulumarkkinat sijoittuvat Suojamäen taloon ja sen pihapiiriin. Monia jouluisia myyntipisteitä on myös pitkin Vanhaa raittia, ja tietenkin Joulupukki saapuu välivarastolleen Petteri-kuormuri täynnä paketteja. Hauhon kirkossa soi jouluinen musiikki, ja seurakuntatalolla ja Hauhotalossa on myös jouluiset myyjäiset. Halpparin talokin avaa HawuJoulussa ovensa.

Suosittu joulutervehdysten lähettäminen tuntemattomille järjestetään tänä vuonna Suojamäessä. Hauhon Rouwasväenyhdistys lahjoittaa kortit, joihin yleisöllä on mahdollisuus kirjoittaa tervehdyksensä. Kortit toimitetaan muun muassa Hauhon Koivukotiin ilahduttamaan vanhuksia ja levittämään hyvää joulumieltä.

Vanhan raitin varrella on jälleen pieniä puoteja siellä täällä, muun muassa Mikonheikin talon aittakahvila on auki ja siellä on herkkuja joka lähtöön, ja lounastakin tarjolla. Saunatontun puodissa ja Kutukujalla on myös jouluisia herkkuja ja mukavia lahjaideoita tajrolla. Mustikkatalossa voi tukea Hauho-Seuraa ostamalla Hauhon historiakirjoja, Hauhon Jouluja ja muita Hauho-tuotteita. Myös pukki piipahtaa Mustikkatalon pihalla. Katso aikataulu takasivun mainoksesta.

Halpparin talossa muistellaan Kaukkalaa

Halpparin talon ovet avautuvat yleisölle HawuJoulu-tapahtuman ajaksi tarjoten entisaikain joulutunnelmaa ja viettäen samalla pienen, talon historiasta kertovan näyttelyn avajaisia.

1700-luvulla rakennettu Halpparin talo on siirretty Kotkon ulkomuseoalueelle 1960-luvulla Kaukkalan kylästä, joka oli tuolloin osa Hauhoa. Valokuvat kertovat talon Kaukkalan ajoista ja elämänmenosta. Kuvat on koottu Hauho-Seuran ja Aitoo-Kaukkala Kyläyhdistys AiKa ry:n arkistoista.

Lisäksi Halpparin tupa koristellaan vanhanajan jouluasuun ja luvassa on myös jouluista ohjelmaa lapsille. Myynnissä on lokakuussa ilmestynyttä Kaukkalan raittilta -historiikkia.

HawuJoulu on myös Keski-Hämeen timanttitapahtuma.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat