Pitäjät Hauho

Jouni Heinoselle ehdokkuus eduskuntavaaleissa oli tärkeää

Jouni Heinonen ajoi vaalilupauksenaan muun muassa kesätyöpaikkoja nuorille. Kuva: Hanna Juhela

Hauholta asettui eduskuntavaaleihin ehdolle kolme ehdokasta. Yksi heistä oli Jouni Heinonen, Mokian perustaja. – Asetuin ehdolle, koska minua pyydettiin mukaan monta kertaa eduskunnasta saakka. Halusin myös pystyä hoitamaan tärkeitä asioita, esimerkiksi Suomen vanhojen sairaalatarvikkeiden muualle lähettäminen olisi hyvä tapa auttaa, Heinonen pohtii. – Samalla huomioitaisiin myös ilmastoasiat: miksi valmistaisimme aina uutta, kun paljon on jo valmiina.

Vaikka Heinonen ei tällä kertaa tullut valituksi eduskuntaan, hän kokee ehdolla olemisen tärkeänä, koska hän nauttii sosiaalisen työn tekemisestä.

– Oli kuitenkin totuttelemista siihen, että oma kuva oli kaikkialla, hän naurahtaa.

Heinosen mukaan vaalimainoksen tekstin “mies” -sanan takana on se, että tasa-arvo on tärkeää.

– Järki pitää kuitenkin olla siinä, että tässäkään ei mennä yli. Ennen herrasmiehet eivät olleet räävejä ja tekivät, mitä pyydettiin. He hoitivat asiansa ja levittivät tietoa. Sellainen miehen pitäisi olla, eikä mikään “macho”. Tällaisia miehiä naiset kyllä kunnioittavat, sellaisia miehiä tarvittaisiin, Heinonen pohtii.

Heinosen budjetti vaalikampanjaan oli noin 3000 euroa, mutta se ylittyi hieman. Budjettiin hän sai lahjoituksia.

– Jos kerran ehdolle lähetään, niin vedetään sitten kunnolla loppuun asti, Heinonen napauttaa.

– Parempi tehdä kerran kunnolla ja olla sitten kunnolla pulassa. Lyödään kerran itsemme kunnolla likoon, vaikka se onkin rankkaa.

Heinosen vaalilupauksena oli, että hän antaisi Eduskuntatalon portailla sukset eräälle Paavolle, jos pääsisi läpi.

– Ei luvata liikoja, mutta minä lupasin, että teen työni kunnolla. Minä en ole poliitikko, minusta olisi tullut kansanedustaja, jos olisin päässyt läpi. Kansan palvelija. Lupasin, että ajan ihmisten asioita eteenpäin enkä vain huutele. Kompromisseja joutuu tekemään, mutta omaa aatettaan ei saa myydä, hän mietiskelee.

– Kristillisdemokraatit on sellainen puolue, että siellä ei kukaan tule sanomaan, miten sinun pitää äänestää. Siellä äänestetään niin kuin sydän sanoo, Heinonen kertoo.

Nuorille Heinonen ajoi muun muassa kesätyöpaikkoja.

– Kun päästään yhdeksänneltä luokalta, kaikilla pitäisi olla kesätyöpaikat. Ei mitään leikkiä, vaan että ihan oikeasti joutuisi tekemään töitä ja saisi siitä rahaa.  Määrärahoja pitäisi kohdentaa kesätyöseteleihin, ja nuori saisi kokemuksen siitä, miltä tuntuu olla oikea työntekijä. Vaikka kuukauden verran, oikeastaan kuukausi voisi olla minimi, Heinonen toteaa.

– Kun minä olin 14-vuotias, olin koko kesän töissä. Mutta silloin päätin, että sillä rahalla minä ostan merkkifarkut ihan itse. Ja ostinkin, Heinonen naurahtaa.

Vaalien jälkeen Jouni Heinonen kertoo, että ei tiedä vielä aikooko hakeutua uudestaan ehdolle.

– Olen kaupunginvaltuustossa varalla ja vielä politiikassa mukana. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, hän sanoo.

Kirjoittajat: Hanna Juhela, Dina Kaasinen, Topi Kaltti, Veeti Volotinen

Artikkeli on alunperin julkaistu 25.4.2019 Keski-Hämeen koululaisnumerossa, jonka uutiset ovat kirjoittaneet Hauhon Yhtenäiskoulun 8.-luokkalaiset.

 

Huom! Keski-Hämeen paperilehdessä julkaistussa uutisessa oli virhe. Siinä sanottiin, että Jouni Heinonen (kd.) olisi ollut ainoa hauholainen ehdokas eduskuntavaaleissa. Hauholta olivat kuitenkin ehdolla myös Kari Aaltonen (sin.) ja Tero Kahari (ktp.). Kukaan hauholaisista ehdokkaista ei tullut valituksi.

Keski-Häme

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski