Pitäjät Lammi

“Kaikki osaa koheltaa, harva osaa tehdä oikein”

Kalle Silokangas on pidetty opettaja Hakkalan koulussa. Kuva: Artturi Opas

Nykyään nuoret ovat melko paljon konsolikoneilla ja pelaavat, ovat puhelimella eivätkä liiku kovin paljon ulkona.

– Ennen tehtiin paljon enemmän fyysisiä ulkojuttuja porukalla, mutta nykyään ei enää niin paljon, sanoo liikunnanopettaja maisteri Kalle Silokangas.

Nuortenhyvinvointikertomus-nettisivun liikuntatottumuksia käsittelevän artikkelin mukaan melkein 10 prosenttia 8–9 luokkalaisista ei liiku lainkaan päivässä. Saman artikkelin mukaan yli 20 prosenttia liikkuu kuitenkin yli 7 tuntia viikossa. Tästä voidaan päätellä, että osa nuorista liikkuu vähemmän ja osa enemmän.

Kalle Silokangas on ollut liikunnan opettajana 23 vuotta. Liikunnanopettajan päivät ovat hänen mukaansa reippaita ja vaihtelevia. Silokangas päätyi liikunnanopettajaksi, vaikka pienenä haaveilikin näyttelijän, kirvesmiehen ja pankinjohtajan urasta.

Silokangas kertoo, että nuoret ovat mukavia. Hyvää koululiikunnassa Silokankaan mukaan on se, että siinä voi parantaa ryhmähenkeä ja opettaa yhteistyötaitoja.

– Liikunnasta pitää saada riemua koulupäivään!

Silokankaan mielestä koululiikunnan huonoja puolia ovat toisinaan isot ryhmät.

– Olisi kiva, jos olisi apuopettaja, niin ei tarvitsisi olla yksin opettamassa ja saisi opettaa mahdollisimman montaa oppilasta heidän omalla tasollaan, Silokangas sanoo.

Liikunta elämäntapana

Silokangas sanoo pitävänsä joukkuelajeista ja myös yksin lenkkeilystä; kaikissa lajeissa on jotakin hienoa.

Silokankaalla on myös oma urheiluidoli.

– Ihailen Teemu Selännettä, hän on vetänyt kovan urheilu-uran ja on vielä aktiivisesti mukana monessa ja uskaltaa antaa lausuntoja eri asioista. Teemun hyväntekeväisyystyö myös herättää kunnioitusta.

Liikunnassa on Silokankaan mielestä tärkeää, että se on mukavaa ja siitä tulisi elämäntapa. Hän kertoo oman elämänsä menneen hienosti, suurin piirtein suunnitelmien mukaan. Tärkeimpänä hän pitää sitä, että terveys on pysynyt itsellä ja perheellä.

Silokangas kertoo, että hän on kyllä lapsena pelannut erilaisia tietokonepelejä, joiden ohjelmoimiseen meni kauan aikaa. Nykyään hän saattaa pelaa lastensa kanssa erilaisia Wii-pelejä, kuten auto- ja urheilupelejä.

Kalle Silokangas on hyvin pidetty liikunnanopettaja Hakkalan koulussa. Hakkalan koulun opiskelija Akseli Kärkkäinen mainitsi muutaman Kallen hassun sanonnan:

· Hianoo!

· Kaikki osaa koheltaa. Vain harva osaa tehdä oikein.

· Lapsi ei ymmärrä!

Artikkeli on alunperin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 46/2019, joka ilmestyi torstaina 14.11. 2019. Se on digilehtenä vapaasti kaikkien luettavissa, tervetuloa tutustumaan!

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski