Pitäjät Lammi Tuulos

Kaipauksesta kinkereillä

Kirkkosaleissa ei nyt voida kokoontua, mutta verkkokinkereille on vapaa pääsy.

Kinkerit ovat olleet merkittävä osa maalaisseurakuntien elämää kevätkaudella. Korona on muuttanut tämänkin tradition.

— Nyt emme voi kokoontua koteihin, mutta eihän tämä aika vie kaipuuta ja tarvetta uskon asioihin ja yhteyteen mihinkään, pikemminkin lisää tarvetta epävarmuuden lisäännyttyä. Niinpä tämä tapa, jossa verkot mahdollistavat ihmisten välisen yhteyden, on otettava kokeiltavaksi nyt kinkereilläkin, kirjoittavat Lammin seurakunnan kappalaiset Sari Järä ja Petri Laine yhteisessä viestissään.

Kun ennen vanhaan kinkereillä saattoi mennä koko päivä, ja viime vuosina pari–kolme tuntia illassa, tänä vuonna kinkerit ovat kappalaisten mukaan kompakti pakkaus, noin puolen tunnin tilaisuus verkossa ja sitä seuraava yhteinen keskustelu seuraavana pyhänä.

— Eivätkä kinkerit ole ihan perinteiset aiheen valinnankaan suhteen, useinhan kinkereiden aihepiiri valitaan Raamatusta tai kirkollisesta elämästä. Tänä vuonna päätimme ottaa aiheeksi ”kaipauksen kipu ja kauneus”, pohdimme tämän ajan haasteita yksinäisyyden ja erilaisten vastausta vaille jääneiden kaipuiden ulottuvuuksissa, syventäen aihetta hengelliseen, Jumalan ja pyhyyden kokemisen kaipuuseen. Pohdimme myös, voiko kaipauksessa olla jotain hyvää, Järä ja Laine kertovat.

Muutama tuttu virsi lauletaan verkkokinkereilläkin.  Kinkerialustusta seuraa ”kinkeriporinat” seuraavana pyhänä, jolloin nettiin voi tulla keskustelemaan aiheesta tai ihan vain seuraamaan sitä Teams-linkin kautta.

– Vaikkapa kahvikupponen kädessä, niin kuin kinkereille hyvin sopii, kutsuvat Järä ja Laine seurakuntalaisia verkkokinkereille.

Verkkokinkerit ke 24.3. klo 19.

Kinkeriporinat su 28.3. klo 14

Seurakunnan kotisivuilta löytyvän Teams -linkin kautta

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat