Pitäjät Lammi

Kaupunki ostaa Linjatien tuhotun kerrostalon

Linjatie 5:n kerrostalo Lammin keskustaajamassa pääsi purkulistan kolmanneksi. Kuva: Keski-Häme

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on päättänyt ostaa Lammin keskustaajamassa sijaitsevan, asumattoman ja ilkivallan kohteeksi joutuneen kerrostalon.

Osoitteessa Linjatie 5 on pitkään ollut tyhjillään erittäin huonokuntoinen, tyhjä kerrostalo. Rikottuine ikkunoineen talo rumentaa maisemaa ja muodostaa loukkaantumisriskin sinne mahdollisesti hakeutuville lapsille ja nuorille. Talo on ulosmitattu sen omistavalta yhtiöltä. Koska talolla purkukuntoisena ei ole arvoa, ei asiaa valmistelleen kaupunginlakimies Christer Brännkärrin mukaan ole todennäköistä, että talolle ilmaantuisi normaalissa pakkohuutokauppamenettelyssä ostajia.

– Koska on vaarana, että huonokuntoinen talo jäisi paikalleen pitkiksi ajoiksi, on kaupungin hallinnossa katsottu tarkoituksenmukaiseksi tehdä talosta tontteineen ostotarjous, hallituksen kokouksen esityslistassa sanotaan. Ulosottovirasto on hyväksynyt kaupungin tekemän 1500 euron tarjouksen.

Sen jälkeen, kun kauppa on tehty, talo on tarkoitus purkaa ja tontti siistiä, mistä aiheutuu kaupungille kuluja. Kun tontti on saatu kaupungin omistukseen, sen käyttötarkoituksesta voidaan esityksen mukaan tehdä kaavatarkastelu ja mahdollisesti myydä tontti.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantain 6.5. kokouksessaan.

EDIT: Artikkelin otsikko ja viimeinen virke päivitetty 6.5. klo 17:22, kun hallituksen päätös talon ostosta varmistui.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski