Pitäjät Hämeenkoski

Kävely on mukavaa ja yhdessä vielä mukavampaa

Impin päivän kävelijät. Kuva: Maria Ilonen

Impin päivän kävelyllä on maa- ja kotitalousseurassa pitkät perinteet. Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuran järjestämälle yhteiselle kävelylle lähdettiin tällä kertaa Kukkolanharjun maisemiin.

– Tämän piti alun perin olla kertaluonteinen tempaus, mutta tästä on tullut sellainen itseohjautuva tapahtuma, joka toteutetaan vuosittain, vaikka valtakunnalliselta taholta sitä ei ohjata mitenkään. Kaikista tapahtumista ei aina niin innostuta, mutta tämä on säilynyt vuodesta toiseen, kertoo Rauni Miettinen.

Niinpä eri puolilla Suomea on kävelty yhdessä kesäkuun 11. päivä. jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Alun perin tässä taisi olla ajatus pyöräilystä, mutta ajateltiin, että jos kaikilla ei ole polkupyörääkään, niin olemme toteuttaneet tämän kävelynä, Miettinen sanoo.

Väkeä on vuosittain osallistunut vaihtelevia määriä ja kävelty on vuosittain eri reittejä. Tänä vuonna kävelijöitä lähti matkaan viisitoista ihmistä sekä yksi koiravahvistus. Osa oli ottanut sauvat mukaan ja omat eväät oli kaikilla pakattuna mukaan, sillä lenkin päätteeksi mentiin grillaamaan.

Pikkuhiljaa uskaltaudutaan jo lähtemään liikkeelle koronatilanteen rauhoituttua.

Hannu Roppo. Kuva: Maria Ilonen

Perinteiselle Impin päivän kävelylle lähdettiin varsin aurinkoisissa tunnelmissa. Tapahtumalla on maa- ja kotitalousseurassa pitkät perinteet.Hannu Roppo oli lähtenyt ensimmäistä kertaa mukaan Impin päivän kävelylle. Muuten kävelyä ja pyöräilyä tulee kyllä harrastettua.

– Minulla on repullinen eväitä, kun en tiedä, kauanko tässä kestää, nauraa Hannu Roppo ja kertoo olevansa mukana ensimmäistä kertaa, kun mukaan on houkuteltu.

– Ei se houkuttelu kovin vaikeaa ollut. Nyt on alkanut jo pikkuhiljaa uskaltaa liikkua. Olen ikäni puolesta riskiryhmää ja kevään pysyttelin visusti kotona, miniä hoiti kauppa-asiat. Nyt olen käynyt jo kaupassakin. Kävelyä ja pyöräilyä tulee kyllä harrastettua muutenkin, Roppo kertoo iloisissa tunnelmissa.

Viiden kilometrin mittaisen reitin oli suunnitellut Kaarina Mäkinen ja lenkin päätteeksi mentiin grillaamaa makkaraa Pessan laavulle. Aiempina vuosina tapahtumaan on kuulunut kävelyn päätteeksi yhteinen saunominen, mutta siitä luovuttiin tällä kertaa koronarajoitusten takia ja päätettiin toteuttaa tapahtuma kokonaan ulkotiloissa.

Toisinaan sää on suosinut enemmän ja toisinaan vähemmän, tällä kertaa sen todettiin olevan jopa liiankin hyvä, sillä lähtöä odotellessa oli melkoisen kuuma. Metsän siimeksessä arveltiin kuitenkin olevan viileämpää. Kaikki olivat onneksi varautuneet riittävällä vesimäärällä.

Kävelijät tuumivat, että kävely on mukavaa puuhaa, jota tulee harrastettua muutenkin ja yhdessä se on vielä mukavampaa.

– Mukavahan se on porukassa mennä, sanoo Liisa Nurminen ja tuumii, että kyllä sitä jo uskaltaa liikkua, vaikka kaupassa häntä oli aiemmin päivällä vähän arveluttanut, kun etäisyyttä ei ollut pidetty ohjeistuksen mukaan.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski