Pitäjät Tuulos

Kesä saa tulla, tanssilattia on valmis

Kari Lehtonen Kuva: Siina Nurminen

Tuuloksen Kapakanmäelle on tulossa uudistuksia ensi kesäksi remontin myötä. Remontti aloitettiin maanantaina 28.5. ja korjaukset valmistuivat juuri avajaisiksi 7.6.

Kapakanmäen tanssikesää tahdittaa myös melodinen metalli

Kapakanmäellä tunkattiin ja tasattiin tanssilattia, laajennettiin orkesterilavaa, maalattiin salin paneeliseinät, tehtiin uusi sisäänkäynti sisäpihalle sekä rakennettiin kokonaan uusi terassi.
Uusi Kapakanmäki on selkeästi avarampi kokonaisuus, jota edesauttaa iso sisäänkäynti terassilta suoraan tanssilavalle.
Remontin hoitivat etupäässä ammattilaisrakennusmiehet, mutta myös Kapakanväen ”oma väki” osallistui kunnostukseen maalauksen merkeissä. Maanantaina 4.6. maalattiin yhdessä talkooporukalla uusia pintoja.
Uudistuksia ideoitiin yhdessä Kapakanmäelle vasta tämän vuoden puolella saapuneen uuden markkinointivastaavan, Joe Lunnaksen, ja lavaisännän, Kari Lehtosen, voimin.
– Tämä on tällainen pikainen, mutta näkyvä projekti, kertoo Kapakanmäen perheyrityksen vetäjä Kari Lehtonen.
– Suunnittelimme remonttia kauan, ja nyt vihdoin saimme sen aikaiseksi, naurahtaa ikuisuusprojektiksi remonttia luonnehtiva Lehtonen.
Remontin tarkoitus on hänen mukaansa mahdollistaa musiikin kuuntelua myös ulkoterassilta, sekä tuoda lisää pöytiä terassialueelle ulkoilmaan.
Yksi suuri uudistus on myös tanssilattian tasoittaminen. Se oli Lehtosen mukaan ahkerasta polkan tanssimisesta jo hieman mennyt kuopalle.
Lehtonen kertoo, että Kapankanmäellä tehdään joka vuosi pieniä uudistuksia, mutta tämä oli suurin projekti pitkään aikaan.
– Jatkuvasti täällä jotain uudistetaan ja nykyaikaistetaan. Viisi vuotta sitten teimme esimerkiksi verhoilun kaikille salin tuoleille, ja esiintymislava saatiin nyt nykyaikaisempaan suorakaiteen muotoon.

Tänä kesänä selkeä uudistus tansseihin

Tuuloksen Kapakanmäen kesästä on tulossa vilkas – aivan kuten edellisistäkin. Tänä vuonna on erityisesti haluttu panostaa päivätansseihin, jotka alkavat torstaina 7.6. ja jatkuvat aina torstaisin elokuun loppuun saakka.

– Tulossa on selkeästi monipuolisin kausi, mitä meillä on ikinä ollut, Lehtonen paljastaa.
– Meillä ehdottomasti suosituimpia ovat rokki-illat, mutta odotan, että tänä kesänä päivätanssit tuovat tänne lisää ihmisiä. Yllätyksellisesti tanssit ovat olleet myös nuorten suosiossa.

Kapakanmäen kesälle myyty jo runsaasti lippuja

Kesän avaa paikallisten suosima Korsuorkesteri, jonka jälkeen Kapakanmäellä ravaakin liuta tunnettuja esiintyjiä Popedasta Juha Tapioon. Lehtosen mukaan perinteisiä pop-artisteja on kesäksi todella hankala saada esiintymään, joten tänä vuonna tehtiin uusi aluevalloitus metallimusiikin saralla. Heinäkuussa paikalle saapuu melodista metallimusiikkia esittävä Sonata Arctica, ja elokuussa lavan valloittaa Amorphis.

– Pakko myöntää, että alkuun pelättiin, miten lipuille käy, sillä ihmiset eivät ole täällä metallimusiikkia tottuneet kuulemaan, Lehtonen kertoo.
Lippujen menekki kuitenkin osoittautui odotettua paremmaksi, ja kesän keikoille on jo varattu mukava määrä lippuja.
– Meille on tullut kävijöiltä paljon myönteistä palautetta, ja se on näkynyt myös lippujen myynnissä, paikan omistaja iloitsee.
– On meillä jo pikkujouluihinkin varattuna kovat esiintyjät, Lehtonen kertoo.
Sitä ennen Suomen kesän yksi suosituimmista tanssipaikoista tarjoaa kuitenkin parannetun parkettinsa kepeiden kesäkenkien kiidettäväksi.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski