Pitäjät Hauho Lammi Tuulos

Kesän kukkaistutukset ovat alkaneet

Pitäjien amppeleissa kukkivat perinteisesti pelargoniat. Mukana on myös petunioita ja rautayrttejä. Kuvituskuva: Colourbox

Kesän kukka-istutukset ovat alkaneet Hämeenlinnassa. Kaupungin verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan istutukset käynnistyivät tiistaina 4.6. kantakaupungin kukka-astioista, pitäjien amppeleita aletaan ripustaa ensi viikolla.

Amppeleissa kukkivat tänäkin vuonna pelargoniat, petuniat ja rautayrtit. Amppeleita tulee koko kaupungin alueelle yhteensä 415 kappaletta.

Kukka-astioiden asetelmat rakennetaan muun muassa miljoonakelloilla, hämähäkkikukilla, maljaköynnöksill’, kesäkynttilöillä, timanttikukilla ja siniviuhkoilla. Astioihin istutetaan myös perinteistä mustasilmäsusannaa sekä päivänhattuja. Kukka-astioiden istutukset viimeistellään rautayrtillä, koristebataatilla ja värinokkosella.

Maahan istutettavissa maaryhmissä on begoniaa, salviaa, ruusuja, daalioita ja samettikukkia. Kaikkiaan maaryhmiin ja kukka-astioihin istutetaan yhteensä noin 11 000 kasvia.

Kaikki amppelit, astiat ja kukkaryhmät on saatu paikoilleen juhannukseen mennessä ja niiden kauneudesta on saatu perinteisesti nauttia pitkälle syksyyn. Viime vuonna kesäkukat kerättiin pois lokakuun alussa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski