Pitäjät Lammi

Kipot ja kupit eivät miehiä houkutelleet

Jari Salmen pitämä Lieson kioskikahvila on kylän yhteinen tapaamispaikka. Tällä kertaa kokoonnuttiin Tupperware-kutsujen merkeissä. Kuva: Siina Nurminen

Torstaina 14.6. Lieson kioskikahvilassa pidettiin Tupperware-kutsut miehille. Paikalle ei tosin miehiä saapunut paikan omistaja Jari Salmen lisäksi. Muutama mies kävi poikkeamassa kahvilla Salmen pitämässä kioskikahvilassa, mutta Tupperware-astiat eivät lammilaisia miehiä innostaneet ostamaan, tai jäämään seuraamaan kutsuja loppuun asti. Naisia kutsuilla paikalla oli kolme. Eivät Tupperware-tuotteet kuitenkaan täysin vieraita miehillekään ole, vaan paikalla ollut liesolainen mies viittasi ainoana paikallaolijana käyttäneensä silikonisia tuotteita keittiössä. Tupperware- konsulentti Leenu Kallio kertoo juuri miehille suunnattujen Tupperware-kutsujen lisääntyneen viimeaikoina.

– Nuoret miehet pitävät paljon näitä kutsuja, mutta ei täysin tavatonta ole että vanhemmillakin miehillä on Tupperware kutsuja, Kallio kertoo.
– Miehille pidetään usein niin sanottuja autotallikutsuja, johon nimenomaan on naisilta pääsy kielletty. Miehet haluavat puhua miesten härskejä juttuja ja vaikka grillata, nauraa Kallio.
Useita Tupperware-kutsuja pitänyt Kallio toteaa miehille suunnattujen kutsujen ohjelman olevan hieman erilaista, ja kysymyksetkin ovat erilaisia kuin naisilta yleensä tulee.
– Miehiltä tulee teknisiä kysymyksiä. Keittiö on miehille vieraampi maaperä, mutta yhä useampi mies on nykyään ottanut keittiön omaksi ympäristökseen. Miehiä näillä kutsuilla kiinnostaa enempi tekniset välineet ja esimerkiksi veitset, joten asiaakin on sitten enemmän niihin liittyen, Tupperware-konsulentti kertoo.
Lieson kioskikahvilan omistajalle Jari Salmelle nämä Tupperware-kutsut olivat toiset, joihin hän on osallistunut. Kesäkuussa pidetyillä kutsuilla Salmi toimi isäntänä, mutta ei usko että ryhtyy hommaan toista kertaa
– Eiköhän tämä yksi kerta riitä, Salmi nauraa.
– Tämä isännäksi lähteminen Tupperware kutsuille oli hetken päähänpisto, kun olin kaverin tuppereilla jokunen aika sitten. Minua pyydettiin isännäksi, niin ajattelin että miksikäs ei, Salmi kertoo.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski