Pitäjät Hauho

Koirakaverit ilahduttivat koronan keskellä

Kuva: Janne Antin

Koronarajoitukset toivat lasten elämään etäkoulunkäynnin ja nollasivat sosiaaliset aktiviteetit, joten esimerkiksi kavereita ei ole voinut oikein tavata. Eteläisissä asuvan Huhkion perheen lapsista 11-vuotias Hanna on korona-ajan käynyt koulua kotoa käsin, mutta 9-vuotiaat kaksoset Salla ja Emilia ovat olleet lähiopetuksessa koulussa, sillä tyttöjen äiti Kristiina Huhkio työskentelee kaupan alalla, eikä voi tehdä etätyötä. Alakoulun neljättä luokkaa käyvä Hanna Huhkio sanoo, että koulunkäynti kotoa käsin on ollut mukavaa, mutta tekemisen puutetta ilmenee toisinaan.

Kristiina Huhkio huomasi JPKH Lemmikkihotellin Hauholla järjestävän mahdollisuuden lapsille päästä leikkimään ja viettämään aikaa koirien kanssa koronan aikana. Huhkiot kävivätkin tapaamassa suloisia koirakavereita, joiden kanssa leikkiessä ja niitä paijatessa aika vilahti nopeasti.

Kuva: Janne Antin

Koirien kanssa päästiin kokeilemaan myös temppujen tekemistä. Koirat ovat leikkisiä ja sosiaalisia ja aika niiden kanssa kului nopeasti.

Hyvä koirakokemus

– Oli kyllä tosi kivaa. Koirat olivat ystävällisiä, leikkisiä ja sosiaalisia, tulivat heti syliin, kun menimme kyykkyyn ja yksi niistä haki palloa. Tytöt tekivät niiden kanssa myös temppuja, aitauksessa oli koirille renkaita ja esteitä. Meillä on myös kotona koira, mutta se on iso koira ja varsinkin vanhempi tyttö on kovasti halunnut pientä koiraa, jota voisi itsekin käyttää lenkillä, Kristiina Huhkio kertoo.

Perheen oma, sekarotuinen koira on labradorinnoutajan kokoinen ja vierailu uusien koirakavereiden luona oli ensimmäinen kosketus pieniin koiriin. Niin tytöt kuin äitikin olivat ihastuneita.

– Meidän oma koira on vähän sellainen hulivili ja sillä on ajovietti, joten se saattaa viedä lapsen mennessään. Pientä koiraa voisivat tytöt lenkittää yksinkin, ja olivathan ne pikkukoirat niin suloisia ja ihania, Huhkio sanoo.

Perheessä asustaa koiran lisäksi myös kolme kissaa, mutta pienemmän koiran hankkiminen on nyt vahvasti harkinnan alla. Käynti suloisten koirakavereiden luona ei ainakaan vähentänyt kuumetta uuden koiran hankkimiseen.

Kuva: Janne Antin

Kaksoset Salla ja Emilia Huhkio eivät olisi malttaneet lähteä pois suloisten koirakavereiden luota.

Koska mennään uudestaan?

Janne Antinin Hauholla sijaitsevalle lemmikkihotellille vanhemmat ovat korona-aikana voineet tuoda lapset leikkimään ja viettämään aikaa Antinin omien koirien kanssa aidatulle alueelle. Ihmiskontakteja ei synny, kun omistaja valvoo toimintaa ikkunasta.

– Tunnista puoleentoista tuntiin me siellä olimme, ja tytöt eivät millään olisi halunneet lähteä pois. Silloin oli vain aika tuulinen päivä, ja alkoi jo tulla kylmä koirillekin. Nyt tytöt kyselevät, koska mennään uudestaan, Kristiina Huhkio sanoo.

– Se oli kyllä kiva piristys, jota voi ehdottomasti suositella, jos tuntuu tylsältä ja varsinkin, jos ei ole omaa koiraa. Varmasti menemme uudelleenkin, kun tulee hyvä ilma ja aikataulut natsaavat.

Kuva: Janne Antin

11-vuotias Hanna Huhkio on jo pitkään toivonut omaa pientä koiraa, jota hän voisi lenkittää yksinkin. Vierailu lemmikkihotellin koirakavereiden luona ei ainakaan vähentänyt innostusta.

Etäkoulu sujui hyvin

Kristiina Huhkio kertoo perheen asuvan Eteläisissä metsän keskellä, joten metsään on korona-aikana tehty kävelyretkiä, mutta toisinaan uhkaavat seinät kaatua päälle, kun tytötkään eivät ole päässeet näkemään kavereita, joten koirakavereiden tapaamisen lisäksi välillä on käyty muun muassa autolla ajelemassa.

Koulunkäynti kotona on Hanna Huhkiolta sujunut hyvin. Koululta oppilaat ovat saaneet tabletit käyttöön ja aamuisin on kokoonnuttu kello yhdeksän ruudun ääreen, iltapäivällä tarkistetaan, että tehtävät on tehty.

– Opettajalta on voinut aina kysyä ja tytöillä on myös kaveripiiri, jossa kysellään, miten joku asia tehdään. Tuntuu, että Hanna on panostanut kouluun vielä enemmän nyt kotikoulussa, kun pitää itse opiskella, eikä vain kuunnella opettajaa, Kristiina Huhkio sanoo.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat