Pitäjät Hauho

Komeroiden ovet seljällään!

Suojamäen talo. Kuva: Merja Hirvisaari

Ei tarvita kummoisiakaan ennustajanlahjoja päättelemään, että Hauhon kirkonkylällä on väkeä vallan mahlottomasti ensi lauantaina. Niskavuoren markkinat avaa silloin Hauhon kesätorikauden ja kansa tunnetusti vaeltaa kauempaakin kokemaan iloisen aamupäivähetken. Tuppisuiksikin mainitut hauholaiset antavat viimeistään torilla kyytiä pinttyneille käsityksille hämäläisyyteen liitetyistä kliseistä.

Niskiksen markkinapäivää vietetään nyt jo kolmatta kertaa myös pihakirppispäivän merkeissä. Vanharaitin varrella ja Suojamäen talolla on availtu komeroiden ovia tiuhaan – pihalle tuulettumaan pääsee tavaraa tositarkoituksella: etsinnässä on uusi koti kierrätyshengen siivittämänä. Viirein merkityille raitin ja sen kujien pihoille kannattaa poiketa kokemaan löytämisen riemua, pilkkahinnoin enimmäkseen.

Vanharaitin aittakahvila tarjoaa lounasta, kahvia ja virvokkeita kirppistelyn ohessa. Myös Eskonraitin ja Kutukujan kulmauksessa on baari auki niin ikään, tavaraakin tarjolla kuuleman mukaan ”kuparista kultaan ja kaikkea siltä väliltä”.

Rouwasväenyhdistys päivystää sekä kesätorilla että Suojamäen talossa,  tyrkyllä on näytelmissä käytettyjä, rekvisiittavaraston huonekaluja, vaatteita, kirjoja, puhumattakaan kupeista ja kipoista, vipstaakeista ja värkeistä monenlaisista.

Käteistä pikkurahaa mukaan, setelitkin toki kelpaavat. Tepastelu raiteilla palkitsee myös upeilla maisemillaan, tunnelmallaan, tuoksuillaan!

Ysiltä aamulla aljetaan kirppistelyt, kesätorihan on jo silloin yhtä kuhinaa! Kutukujan paari on auki aina klo 15 saakka, myös Vanharaitin aittakahvila pitää uksiaan avoinna vielä senkin jälkeen kun tori jo hiljenee. Suojamäessä ollaan paikalla klo 9-13, mikäli tavaraa riittää. Ja kuten aina kun komeroiden ovet ovat olleet seljällään, aikainen lintu ne parhaat madot on löytänyt!

Leni Lustre-Pere
Kirjoittaja on Hauhon Rouwasväenyhdistyksen aktiivi ja Niskavuorineuvos numero 15.

Niskavuoren markkinat lauantaina 29.6. Hauhon kirkonkylässä Puukoululla kello 8–14.
Pihakirppis Suojamäen talossa kello 9–13.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski