Korona Pitäjät Lammi

Konnarillakin 1–3-luokkien opetus vain tarvittaessa

Konnarin koulu.

Valtioneuvoston eilen kertoma päätös siitä, että kouluissa järjestetään perusopetuksen 1–3-luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla, muokkautui Hämeenlinnan tiedotteessa muotoon, jonka mukaan perusopetus 1–3-luokilla jatkuisi kaikille lapsille. Konnarin koulun rehtori Jari Jokinen kuitenkin vahvistaa, että koulussa seurataan hallituksen ohjeistusta.

– Selvitämme vuosiluokkien 1–3 oppilaiden huoltajilta yksilöidyn tarpeen lähiopetuksen järjestämiseen siten, että perusteena on lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Tässä siis kysymme huoltajan tulkinnan oman oppilaansa lähiopetustarpeesta, Jokinen kertoo.

Hallitus linjasi maanantaina myös, että poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Nämä järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020, ja niitä noudatetaan myös Konnarilla.

– Selvitämme nyt erityisopetuspäätöksen saaneiden oppilaiden tarpeen lähiopetukseen ja tästäkin kysymme huoltajan ilmoittaman tarpeen, Jokinen kertoo.

Molempien ryhmien ilmoitusten pohjalta Konnarilla suunnitellaan lähiopetusta vain niille ryhmille, joille sitä on tarkoitus poikkeusjärjestelyissä tarjota.

– Lähtökohtana kuitenkin aivan kaikilla lapsilla on kuitenkin se hallituksen linjaus,  että kaikki ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin, Jokinen toteaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski