Pitäjät Lammi

Koulukoira Isla sai pentuja

Ikää vasta viisi viikkoa! Kuva: Tiina Grönberg

Jo joitakin vuosia Konnarin koululla on ollut koulukoira Isla. Luokanopettaja Tiina Grönberg on tuonut kouluun oppilaiden iloksi kuusivuotiaan australianpaimenkoiransa Islan.

– Se on pennusta asti osoittanut olevana hyvin sosiaalinen ja viihtyvän ihmisten seurassa. Kun sosiaalisia taitoja on treenattu monessa ympäristössä, on Islasta tullut melkoinen mestari ihmisten kanssa olemisessa. Se on hyvin tarkka huomaamaan mielialoja ja osaa toimia sen mukaan. Koulussa Isla käy moikkaamassa yleensä kaikkia ja huomaa, jos joku uusi henkilö tulee tilaan. Nopeasti se aistii, keitä sen läsnäolo miellyttää ja kuka siitä ei niin piittaa tai kuka koiraa arastelee, Tiina Grönberg kertoo.

Koululaiset muistavat hyvin Islan vierailut.

– 6.luokalla meidän opettaja Tiina Grönberg toi koiransa Islan kouluun. Koira oli paikalla viikoittain. Sillä oli luokassa. vakiopaikkansa taljan päällä. Välillä oppilaat saivat välitunnilla lenkittää koiraa ulkona, muistelevat kahdeksasluokkalaiset Toivo Saarinen ja Vertti Jääskeläinen.

Kuva: Tiina Grönberg

Isla osaa emäntänsä mukaan pieniä työtehtäviä luokassa, kuten esineiden hakua ja paikasta toiseen siirtymistä.

– Useimmiten sen tärkein tehtävä on kuitenkin luokassa ilmapiirin luominen ja läheisyyden, sellaisen intensiivisen vuorovaikutuksen, luominen. Isla ymmärtää paljon puhetta ja hämmästyttää oppilaita usein tekemällä pyytämättäkin tai hyvin pienistä merkeistä yhteistyötä oppilaiden kanssa, kertoo Tiina Grönberg.

Lokakuun lopussa Isla sai pentuja. Aluksi perhe luuli, että koira teki pennut vanhan rakennuksen alle, mutta onneksi näin ei ollut. Pentuja on seitsemän ja niissä riittää kyllä puuhaa.

Isla on nyt äitiyslomalla. Kuva: Tiina Grönberg

Vertti Jääskeläinen, Lauri Ranki, Toivo Saarinen
Artikkeli on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa. Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski