VPK banneri
Lammi

Eskari kävi kiskalla

Lammin eskarilaiset pääsivät jälleen tutustumaan R-kioskiin, mutta kioskireissu on joka kerta yhtä hauska niin lapsille kuin kioskia pitävälle Merja Hokkasellekin.

Karkit jäivät hyllyille

– Eskariryhmiä on käynyt tämänkin vuoden aikana jo useita. Olen aiemmin järjestänyt lastentapahtumia ja olen itse myös pitänyt seurakunnan päiväkerhoa, ja haluan järjestää täällä Lammillakin lapsille hieman erilaisen eskaripäivän, sanoo Hokkanen.
Tällä kertaa kioski tarjosi välipalaksi kaurakeksejä. Vieraiden mielestä parasta on kuitenkin onginta. Onginnassa saaliiksi kertyi avaimenperiä, heijastamia, joulukalenteri ja pieniä kirjasia sekä kaksi ilmapalloa.
– Olen aikanaan vetänyt runokerhoa ja voisin lasten kanssa joskus vähän runoillakin, miettii Hokkanen.
Karkeista ei puhuttu vierailun aikana mitään, mihin oli selvä syykin.
– Päiväkoti on nyt karkiton. Ilmapallot puhallusimme päiväkodilla. Päiväkodilla lapset saivat kirjoittaa oman näkemyksensä sadun muodossa vierailustaan, sanoo ohjaaja Kirsi Eerola.

Retki lasten sanoin:

Olipa kerran lapsia, jotka menivät R-kioskille. Ja tuli traktori vastaan ja hakeauto. Kaikilla oli parit, kun oltiin jonossa. Ja käveltiin suorana pitkänä jonossa. Sitten oltiin melkein perillä. Päästiin perille. Se on siinä sivulla. Kun ajaa siitä niin näkee sen. R-kioski on Akun kodin lähellä. Ja siinä vieressä, missä on se joulupukki. Siellä me tehtiin pikkulenkki.

Me saatiin sieltä R-kioskista leluja ja me saatiin onkia. Merja antoi onkia. Saatiin syödä keksiä ja me laulettiin Merjalle ”Viisi pientä sammakkoa”. Saatiin joulukalenterit ja kirjat. Jotkut sai ryhmähauta. Me mentiin myös äidin ja siskon kanssa R-kioskille ja me saatiin siellä keksiä. Sitten me tultin jonossa eskariin matkalla nähtiin kauhutaloja mun isin työpaikassa. Kävimme Kalevalapuistossa leikkimässä. Joku kiipesi puuhun. Kerättiin lehtii ja satoja satoja tammenterhoja. Kerättiin myös sanomalehden palasia ja pullonkorkki löytyi. Ei onneksi löytynyt lasinsirpaleita.
Pojat mietti, missä voitais asua. No, maassa. No, puussa. Majat meni rikki – autsis.
Sitten mentiin jonossa eskariin. Eskarissa puhallettiin ilmapallot. Mentiin lepäämään ja pihalle. Ja syömään suklaakiisseliä. Sitten oli ilta ja keskiyö.
Ja sen pituinen se<$>
Tarinan kertoivat Roope, Sofia, Hugo, Aaro, Aku, Alex, Aamos, Amelia ja Ella

Muutama suomennos:
Ryhmähauta viittaa lasten suosimaan TV-sarjaan. Joissakin heidän saamissaan esineissä oli TV-sarjaan liittyvää kuvaa tms.

Kauhutalo saattaa viitata keskustassa sijaitsevaan tyhjään ja rikkinäiseen kerrostaloon.
Toimitus

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski