Lammi Lammi

Haku paimenviikoille alkaa

Toivo Miinalainen ja Tuula Lehtonen paimenessa kesällä 2017. Evon laitumella on pohjoissuomenkarjaa eli lapinlehmiä. Ne toimivat alueen maisemahoitajina ja turvaavat samalla lajiston elinoloja. Kuva: Tanja Lupari

Suosittujen Metsähallituksen paimenviikkojen ilmoittautuminen on avattu. Kiinnostuneet voivat hakea mukaan viettämään paimentolaisviikkoa Metsähallituksen omistamassa vuokramökissä kansallispuiston tai muun suojelualueen luonnonkauniissa maisemassa. Suomen parhaana maisematekona vuonna 2016 palkittu Paimenviikot toimivat luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Lisäksi luonnon keskellä vietetyn viikon hyvinvointivaikutukset ovat merkittäviä.

Haku käynnistyi tiistaina 15.1.2019 kello 12 ja jatkuu seuraavaan tiistaihin 22.1. klo 12 asti. Paimenet arvotaan halukkuutensa ilmoittaneiden joukosta helmikuun aikana. Paimenviikot ovat maksullisia. Maksuista saatavat tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoidon kustannuksiin.

Evon Mustajärven torppa oli paimenkohteena ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Keski-Häme kävi silloin jututtamassa paimeneen päässyttä pöytyäläistä pariskuntaa, Toivo Miinalaista ja Tuula Lehtosta. Toivo Miinalainen ja Tuula Lehtonen halusivat nimenomaan Evolle paimeneen, koska seutu on tuttua Hämeenkoskelta kotoisin olevalle ja Lammilla koulunsa käyneelle Lehtoselle. Voit lukea jutun Keski-Hämeen digilehdestä. Lomalehti ilmestyi vuonna 2017 heinäkuun 13. päivänä. Numero on maksutta kaikkien luettavissa.

Lisätietoja paimenkohteista saa Luontoon.fi-sivuilta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP