Lammi Lammi

Hylätyt talot ihmetyttävät Lammilla

Lammin autiotalot ovat surullista katsottavaa. Kuvat: Niko-Petteri Norrbacka

Keskustan tuntumassa olevat asumattomat ja huonokuntoiset rakennukset saattavat hämmentää lammilaisia ja Lammilla vierailevia.

– Ihan autiotaloja ei taida Lammilla ollakaan, kaikilla
tyhjilläkin taloilla on joku omistaja, sanoo Matti Siivonen.

Siivonen on Lammilla syntynyt eläkkeellä oleva kiinteistönhoitaja, joka on monelle tuttu innokkaana valokuvaajana ja Lammin historian tuntijana.

– Lammin Kuusimäessä sijaitseva vanha sairaala oli varmaan niin huonokuntoinen, että jäi asumattomaksi. Sairaala on rakennettu Kataloilla olleen entisen koulun hirsistä, Siivonen kertoo.

Isolukkarintiellä sijaitseva rakennus toimi päiväkotina vuoteen 2011 asti.

– Se on niin huonossa kunnossa, että on ollut siitä asti tyhjillään, mutta voi olla, että ensi keväänä se puretaan ja tilalle rakennetaan vanhusten palvelukeskus, kertoo Siivonen. Päiväkodin ja sen tontin kohtalosta on pidetty tiedotustilaisuus 29.11.2018.

Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvonta on saanut paljon yhteydenottoja Linjatien kerrostalosta, jonka pihalla olevista roskista, rikotuista ikkunoista ja luvattomasti alueella liikkuvista ihmisistä on valitettu.

Jo vuonna 2013 kaksikerroksisen talon omistajaa on kehotettu siistimään kiinteistön piha-alue ja suojaamaan rakennus ulkopuolisilta sekä mahdolliselta vahingonteolta. Kiinteistö tarkastettiin 24.1.2018 ja todettiin, että laiminlyönnit ovat jatkuneet. Vielä toukokuussa 2018 rakennustarkastaja on todennut tilanteen olevan ennallaan.

Kuvat: Vasemmalla: Vanhan päiväkodin sisältä on tuotu huonekaluja ulos ja seiniin on maalailtu tekstejä ja kuvia. Ylhäällä oikealla: Lammin vanhan sairaalan ikkunat ja ovet on peitetty vanerilevyillä. Alhaalla: Lammilaisia puhuttava hylätty kerrostalo on karmeassa kunnossa.
Kuvat: Niko-Petteri Norrbacka

Tämäkin uutinen on Hakkalan koulun 8.-luokkalaisten tekemä Keski-Hämeen koululaislehteen. Lue koko lehti veloituksetta digilehtenä!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski