Lammi

Lastenvaate- ja tarvikekirppiksellä tavara vaihtoi omistajaa vauhdikkaasti

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lammin yhdistyksen (Lammin MLL) järjestämällä lastenvaate- ja tarvikekirppiksellä lelut ja vaatteet vaihtoivat omistajaa Lammilla Hakkalan koululla. Marja Kosme Lammin MLL:sta kertoo, että tapahtumaa on järjestetty jo noin 15 vuoden ajan kaksi kertaa vuodessa.

– Kaikilla on tapahtuma hyvin tiedossa ja aina on käynyt paljon väkeä ja myyty sekä ostettu paljon. Tällä kirpputorilla helpotetaan käytettyjen lasten vaatteiden ja tarvikkeiden välitystä. Kirpputorilla on pitkät perinteet ja paikkoja kysellään jo hyvissä ajoin. Täällä voi myös lahjoittaa ylimääräisiä vaatteita ja leluja, jotka viedään virolaisiin lastenkoteihin. Kirpputorilla on oma paikkansa Lammilaisissa lapsiperheissä, Kosme kertoo.
Viroon menevää lastenvaatekeräystä hoitaa Lähetysapu ry.
– Tällä kertaa lahjoitettavia vaatteita kertyi kymmenkunta jätesäkkiä. Lähetysapu kuljettaa lahjoitukset itse Viroon paikallisille lastensuojelujärjestöille, joiden kautta ne päätyvät lastenkoteihin. Näissä lastenkodeissa on tällä hetkellä kova pula vaatteista ja esimerkiksi huonekaluista, Kosme kertoo.
Lauantaina oli Kosmen mukaan perinteisesti vilkkaampaa kuin sunnuntaina. Kauppa kävi kuitenkin hyvin.
– Kävijämäärä oli noin pari sataa. Seuraava kirppis järjestetään keväällä. Lammin MLL:n hallituslaisten lisäksi mukana oli muitakin talkoolaisia. Tällä kertaa kirppariviikonloppua pyöritettiin neljäntoista henkilön voimin.
Saarisen perhe, isä Toni, äiti Jacqueline ja lapset Kaspian, Nemo ja Floora tulivat kirpputorille koko perheen voimin Tuuloksesta.
– Kuultiin että täällä on tällainen kirppari, niin tultiin tietenkin poikkeamaan. Löytyihän täältä kaikkea kivaa, vaatteita ja leluja. Olisi varmaan tullut ostettua enemmänkin, mutta meidän pitää lähteä jatkamaan matkaa, Toni Saarinen naurahtaa.
Lammilainen Henna Piitulainen oli etsimässä perheen pienimmälle reilun vuoden ikäiselle Julius-pojalle vaatteita ja rakennuspalikoita. 8-vuotiaalla Emma-tyttärellä oli oma rahapussi mukana omia ostoksia varten ja pehmokirahvin Emma olikin jo löytänyt.
– Hyvä tuuri kävi, kun löytyi juurikin näitä rakennuspalikoita mitä halusinkin. Lisäksi katselen Juliukselle toppahaalaria ja lähinnä vaatteita tälle meidän pienimmälle. Lahjoitin myös vaatteita Viron lastenkotiin menemään laatikkoon, Piitulainen kertoo.
Merja Paappanen löysi ison kasan haluamiaan vaatteita sekä kirjoja.
– Tämä on tosi kätevä kirppari, koska täällä on kaikki vaatteet kokoluokittain, kausittain ja aiheittain. Tuo kenkärivikin on todella hyvin laitettu. Löysin aika hyvin kaikkea mitä tulin hakemaan. Harrastan tätä pojanpoikani äidin puolesta, kun hän ei ehdi kiertää kirppareilla niin paljon kuin minä. Minulla on aikaa, Paappanen kertoo hymyillen.
– Kierrätys on tosi hyvä asia ja ihanaa että jaksetaan järjestää tällaisia tapahtumia, missä on helppo kierrättää. Tammikuussa neljä vuotta täyttävän Eemelin kanssa luetaan paljon kirjoja ja niitäkin löytyikin mukavasti. Kierrän paljon muutenkin kirppareilla ja tämä oli kyllä oikea lottopotti tänään, Paappanen jatkaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski