Lammi

Ruusukonvassa soluttauduttiin joukkoon

Lammin lukion ooettajien abivideo 2021.

Tänä vuonna Lammin lukion perinteinen ruusukonva abeille pidettiin niin, että vain abiturientit ja luokanvalvojat olivat koululla. Ykkös- ja kakkosluokkien oppilaat seurasivat ohjelmaa Teams-sovelluksen välityksellä etäyhteydellä.

— Kakkoset eli sennut olivat järjestäneet abeille hauskaa ohjelmaa, esimerkiksi piti piirtää jonkun opettajan kuva, tehdä rappi lukion opettajista ja niin edelleen, kertoo opettaja Kirsi Saarikko viestissään Keski-Hämeelle.

— Perinteisesti lukion ensimmäisen luokan oppilaat ovat valmistaneet abeille kolmen ruokalajin aterian, mutta tänä vuonna abeille tarjottiin pitsaa ja karkkeja. Teemana oli amerikkalaistyylinen The Prom, juhlavat koulutanssiaiset. Tilaisuuteen pukeuduttiin arvokkaasti, ja ykkösistä oli valittu hovimestariksi Alpo Miettunen, joka piti puheen kotonaan ja nosti maljan juhlavaatteisiin pukeutuneena, Saarikko kertoo.

Opettajat olivat yhdessä koulun muun henkilökunnan kanssa tänäkin vuonna valmistaneet jo perinteeksi muodostuneen abivideon, joka esitettiin juhlan päätteeksi. Tämän vuoden videon aihe oli Saarikon mukaan hyvin ajankohtainen.

— Idea tuli suosikkipelistä Among us.

Among us -nettipeli on lasten suuressa suosiossa oleva murhamysteeri, jota pelataan tietokoneella, kännykällä tai pelikonsolilla. Peliin osallistuvien joukosta arvotaan pelin aluksi murhaaja tai murhaajia, joita muut pelaajat yrittävät pelin kuluessa paljastaa. Opettajien videolla Lammin lukiossa alkaa tapahtua outoja tihutöitä, ja niiden tekijää etsitään epätoivoisesti hätäopekokouksissa – arvailemalla. Abien elämää rankentaa tietenkin myös korona kaikkine käänteineen, mutta se saadaan onneksi potkaistua koulusta kokonaan pihalle.

Katso alta  Lammin lukion opettajien ja henkilökunnan kuvaama abivideo 2021. Aikaisempien vuosien videot löydät klikkaamalla aihepainiketta Abivideo.

Soluttautuja joukossamme – YouTube

14.2.2021 Juttuun lisätty tietoa Among us -nettipelistä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski