Pitäjät Lammi

Lammilla tempaistaan yhteistyössä ystävänpäivänä

Paikallisten yhdistysten ja yritysten sekä Linnan kehityksen edustajista koostuva Lammin ystävänpäivän järjestelytoimikunta kokoontui Lammin kukkatalolla.
 Kuva: Marjo Karinkanta

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta lammilaisia hemmotellaan kakkukahvien ja ohjelman muodossa ympäri kirkonkylää. Luvassa on muun muassa musiikkiesityksiä ja ystävänpäivätarjouksia. Kaupungin tervehdyksen ja keskustelukutsun ajankohtaisista asioista Ystävänpäivään tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Ystävänpäivän tempausta toteuttavat paikalliset yrittäjät ja yhdistykset yhteistyössä kaupungin elinkeinoyhtiön Linnan kehityksen kanssa. Linnan kehitys vastaa Lammille elinvoimaa -selvitystyöstä, jonka tavoitteena on edistää lammilaisten yrittäjien, yhdistysten sekä yritysten liiketoimintaa sekä keskinäistä yhteistyötä.

– Idea kaikkien lammilaisten yhteisestä ohjelmallisesta markkinapäivästä syntyi loppuvuoden aikana lammilaisten yritysten kanssa käydyistä keskusteluista ja ystävänpäivän ajankohta Kukkatalon yhteyteen aukeavan makeistukun myyntipisteen avajaisista kertovan viestin yhteistuloksena, kehittäjä Pia Niemikotka Linnan kehityksestä kertoo.

– Tämä ystävänpäivän tempaus on hieno kokeilu, joka saatiin pystyyn nopealla aikataululla. Laajan tarjonnan toivotaan innostavan väkeä liikkeelle. Haluamme säpinää hiljaiseen talvikauteen, hän lisää.

Klikkaa tästä auki Lammin Ystävänpäivän Ohjelma

Lammin ystävänpäivä pohjaa eri toimijoiden yhteistyöhön.

– Yksin tällaisen järjestäminen olisi iso työ, mutta yhdessä me pystymme tähän. Tempauksen kautta haluamme näyttää, mitä kaikkea meillä täällä Lammilla on, mukaan lukien palvelut, yritykset ja yhdistykset. Uutta on sekin, että tuomme ohjelmaa yrityksiin ja siten tutustutamme eri tahoja toisiinsa, päivän järjestelyihin ja suunnitteluun osallistuvat yhdistysten ja yritysten edustajat sanovat.

Sydämellinen pitäjä

Tavoitteena on tehdä Lammin ystävänpäivästä jokavuotinen talviperinne. Lopullinen haaste heitetään kaikille lammilaisille.

– Talvi on hiljaista aikaa. Haluamme haastaa lammilaiset ulos pirteistään ja nostaa esiin paikallista tarjontaa ja hyviä tekoja. Nyt kun vain mahdollisimman moni lähtisi liikkeelle ja kutsuisi ystäviään kylään. Hyvä viesti kauas kuuluu; Lammi on sydämellinen pitäjä, ja sitä viestiä haluamme yhdessä vahvistaa, järjestelytoimikunta kertoo.

Myös ulkopaikkakuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita yhteisen ystävänpäivän viettoon.
– Haluamme näyttää sekä nykyisille asukkaille ja yrittäjille että tuleville, että Lammilla ei olla luovuttamassa, vaan täällä syntyy myös uutta. Aika on kuitenkin haasteellinen, ja tekemisen meininkiä tarvitaan, Niemikotka muistuttaa.

Tänä vuonna ystävänpäivä osuu perjantaille.
– Kaikki eivät pääse arkipäivänä päiväsaikaan osallistumaan, mutta onneksi ystävänpäivä vaihtelee vuosittain, ja seuraavalla kerralla päivä saattaakin osua viikonlopulle.
Lammin ystävänpäivästä toivotaan yhteisöllistä lammilaiset yhdistävää hyvän mielen tapahtumaa.

– Olemme sydämellinen pitäjä; täällä välitetään ja tehdään asioita yhdessä. Tällaisen viestin välittämiseen ystävänpäivä sopii mainiosti, tapahtuman järjestäjiin kuuluvat Lammin kotiseutu ja kulttuuriyhdistyksen sekä Sydänlammin kyläyhdistyksen aktiivit toteavat.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat