Pitäjät Hämeenkoski Lammi

Lammin adressille yli 3000 allekirjoitusta

Kuva: Lammilaiset lukion puolesta -toimikunta

Lammin lukion säilyttämisen puolesta kerättyyn adressiin tuli yhteensä lopulta 3240 allekirjoitusta. Pienen pitäjän pienelle lukiolle se on huikaisevan paljon.

Koronavirus kuitenkin kurittaa myös lammilaisia, ja lukion tueksi rakennettu julkinen keskustelutilaisuus on jouduttu perumaan.

– Perumme kansalaiskeskustelutilaisuuden 8.4.2020 ”Lammin lukio #ihan lähellä” valtioneuvoston koronaviruksen tartuntojen leviämisen ehkäisemistä koskevien toimenpidelinjausten mukaisesti, kertoo Lammilaiset lukion -puolesta -toimikunnan puheenjohtaja Pirjo Sandelius.
Toimikunta luovutti Tue Lammia sen taistelussa lukionsa puolesta! -adressin tänään 26.3.2020 Hämeenlinnan kaupungille. Adressin vastaanottivat Hämeenlinnan kaupungin, kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puolesta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Keski-Hämeen toimittaja oli torilla kuvaamassa tapahtumaa, julkaisemme hänen raporttinsa ensi viikon lehdessä ja verkkosivuillamme viimeistään huomenna.

Adressin saateteksti oli lyhyt ja ytimekäs:

Me 3 240 adressin allekirjoittanutta vaadimme Lammin lukion säilyttämistä, koska lukion lakkauttaminen heikentäisi pitäjän asukkaiden sivistys- ja koulutustasoa yli sukupolvien, asettaisi pitäjän lukiolaiset eriarvoiseen asemaan verrattuna muihin Hämeenlinnan lukiolaisiin, vaarantaisi perusopetuksen laadun Lammilla sekä aiheuttaisi pysyviä vaurioita koko pitäjän elinvoimaan tuomatta todellisia säästöjä.

Allekirjoittamalla tämän vetoomuksen olemme antaneet suostumuksemme sille, että Lammilaiset lukion puolesta –toimikunta voi luovuttaa ja julkistaa tällä adressilla antamamme tiedot Hämeenlinnan kaupungille ”Selvitys lukiokoulutuksesta” ja ”Lammin koulukeskuksen tarveselvitys” käsittelyä ja päätöksentekoa varten.

Adressin allekirjoittajien kommentteja Lammin lukion puolustamiseksi on kerätty Lammilaiset lukion puolesta -toimikunnan kampanjasivuille.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski