Pitäjät Lammi

Lammin Eläkkeensaajat ry täytti 45 vuotta

Kuva näytelmästä ”Apua Lammin leidille netistä”. Vasemmalta Veli Kukkonen, Jaakko Luhtala Anna-Liisa Pohjonen, Saara Marttinen ja Miia Koskinen. Kuva: Sirkku Vesanen

Lammin Eläkkeensaajat juhli 45-vuotista taivaltaan vapun jälkeisenä torstaina Turvantalolla. Ohjelma sisälsi asiaa, musiikkipainotteista ohjelmaa, näytelmän, lausuntaa, ansioituneiden palkitsemista, ruokaa ja juhlakahvit.

– Toiminnan tarkoitus on olla jäsenten edunvalvojana sosiaalisen, taloudellisen ja oikeudenmukaisuuden tukemisessa. Yhdistys tarjoaa mahdollisuuden kanssakäymiseen, kulttuuri-, harraste- ja virkistystoimintaan. Näin tuemme jäsentemme hyvinvointia ja toimintakykyä monipuolisesti, yhdessä toimien. Me eläkeläiset olemme suuri voimavara poistamaan yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Älä täytä elämääsi vuosilla, täytä vuodet elämällä, lausui yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Borenius tervehdyssanoissaan.

Ohjelman aloittivat Konnarin koulun oppilaat vauhdikkaalla tanssiesityksellä opettajansa Elina Särkänmäen johdolla. Tervehdyksiä juhlivalle yhdistykselle esittivät Lammin seudun kansalliset seniorit, Lammin seurakunta ja Lammi-seura. Yhdistystä onnittelemaan oli saapunut useita Hämeen piirin yhdistysten edustajia.

Juhlapuheen piti Eläkkeensaajien Keskusliiton Hämeen piirin puheenjohtaja Ulla Pullola, joka puheessaan otti esille eläkkeensaajajärjestöjen paikallisyhdistyksissä tekemän vapaaehtoistyön. Eläkkeensaajien Keskusliitto on vedonnut kuntiin ja kaupunkeihin, että ne antaisivat alueellaan toimivien eläkeläisyhdistysten tekemälle vapaaehtoistoiminnalle sille kuuluvan arvon ja edistäisivät niiden toimintaedellytyksiä taloudellisesti tarjoamalla toiminnassa tarvittavat, esteettömät tilat maksutta eläkkeensaajien käyttöön.

Ulla Pullola otti kantaa myös ajankohtaisiin hoivapalveluissa ilmenneisiin vakaviin puutteisiin. Kunnilla on vastuu vanhuspalveluiden toteuttamisesta ja laadusta.

– Riittävien hoivapalveluiden edellytyksenä on rahan ohella aina riittävä, koulutettu henkilökunta ja hyvä johtaminen, Pullola totesi.

Eläkkeensaajien Keskusliitto on liittokokouksessaan asettanut juuri käynnistyneen vaalikauden kärkitavoitteeksi toimenpideohjelman laatimisen, jolla eläkeläisköyhyys poistettaisiin maastamme. Pienituloisuus on Suomessa erittäin yleistä 75 vuotta täyttäneillä.

Hauskan ja ajankohtaisen näytelmän Apua Lammin leidille netistä oli kirjoittanut ja ohjannut Miia Koskinen. Näytelmässä Lammin leidi etsi seuralaisia netistä, ja erään ujon ehdokkaan äiti oli saapunut paikalle poikansa puolesta, eivätkä kaksi muutakaan oikein olleet sopivia, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

Juhlivan yhdistyksen oma Ystävyyden lauluryhmä esiintyi Arja-Leena Sibelius-Luhtalan johdolla, säestäjinään Seppo Vainikainen ja Matti Kuula. Myös juhlayleisö sai osallistua yhteislauluun. Itse kirjoittamiaan runoja lausui Asta Granat-Tapaila.

Lammin Eläkkeensaajat palkitsi pitkäaikaisia ja ansioituneita jäseniään Eläkkeensaajien Keskusliiton myöntämillä ansiomerkeillä. Tunnustusmitalin sai yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Taito Koskue. Kultaisen ansiomerkin saivat Aira Lahti ja Esko Lahti. Hopeisen merkin saajat olivat Pirkko Kukkonen, Veli Kukkonen, Terttu Turpeinen, Lea Lehtonen, Asta Granat-Tapaila ja Olavi Aaltonen. Lisäksi yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti toimineille jäsenille jaettiin ruusut.

Yhteisesti laulettu Eläkkeensaajien laulu ja makoisat juhlakahvit päättivät keväisen juhlan.

Teksti ja kuvat: Sirkku Vesanen

Katso lisää juhlakuvia Keski-Hämeen digilehdestä!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski